Pagrindinis » Darbas su savimi

Ar yra buvę taip, kad vieną dieną suvoki, kad norėtum viską mesti ir kur nors, kad ir... emigruoti? Vienas du ir tavęs nėra mūsų nuostabioje lietuviškoje padangėje su visomis šlykščiomis politinėmis intrigomis ir skurdu persmelkta kasdienybe. Ir kam man visa ši painiava, kam man kiekviena diena ir ta begalinė konkurencija? Ar vardan to, kad išlikčiau? Ne ne, ne kad išlikčiau, o vardan to, kad vaizduočiau, kad išlieku tvirtas, nepažeidžiamas ir iš pašalies nerūpestingai žengiantis gyvenimo keliu.

Manau, visiems ši būsena pažįstama, kur jau bus kitaip, jūk savimi ir viskuo aplink patenkintas gali būti tik ne visai sveiko proto žmogus. Nebent jam iš gyvenimo reikia tiek mažai, kad jis net nesistengia išlikti žiaurioje mėsmalėje, kurią populiariai vadiname gyvenimu. Ne, ne pesimizmas mano žodžiuose, ne mintys apie tai, kad „life sucks" ar kad anomalijos būdingos tik mane supančiam pasauliui, jokiu būdu. Tiesiog kartais savęs klausiu, kodėl aš turiu šypsotis, kai to visai nenoriu, kodėl privalau daryti tai, ko visai nenoriu? Atsakymo nėra, vieningo atsakymo nėra. Žinoma, galime save įtikinėti, kad beveik viskas priklauso nuo požiūrio, kad gyvenimas be galo gražus ir pilnas staigmenų – taip, pritariu, v ... Skaityti toliau »
Prisegta:
Kategorija: Darbas su savimi | Peržiūrų: 975 | Sukūrė: markis | Data: 2012-Vasaris-28 | Komentarai (0)

Dažniausiai žavimėžmonėmis, kurie turi tas asmenines savybes, kurių neturime mes patys. Tai gali būti energija, iniciatyvumas, optimizmas ir kitos teigiamos savybės. 

Žinoma, mes nesižavėsime neigiamais charakterio bruožais, tačiau ar visada žmogaus charakterio bruožai yra apibūdinami kaip vien tik geri ar vien tik blogi – tik juoda ar tik balta?

Iš tiesų, žmonių ... Skaityti toliau »
Prisegta:
Kategorija: Darbas su savimi | Peržiūrų: 1096 | Sukūrė: markis | Data: 2011-Lapkritis-01 | Komentarai (0)

Kas yra kompromisas, ir kaip jis suvokiamas? Tarptautinių žodžių žodynas taip aiškina: kompromisas [lot. compromissum — abipusis pasižadėjimas]: 1. priešingų nuomonių ir interesų atstovų susitarimas, pasiektas abipusėmis nuolaidomis. Ne vieną kartą esu susimąstęs apie tai, kas yra kompromisas realiame gyvenime arba realiuose žmonių santykiuose. Ar tai, kad abi pusės pasiekia ištiesų abiems pusėms priimtinus sprendimus, reiškia, kad abi pusės yra laimėtojos, ar tik viena kažkuri pusė yra laimėtoja, o gal abi pusės yra pralaimėjusios?

Labai įvairiai galime interpretuoti žodžius ir mintis apie labai įvairius kasdieninius gyvenimo įvykius ir labai dažnai privalome priimti kompromisus ne tik su aplinka, bet ir patys su savimi. Tiesa, yra begalės žmonių, kurie kompromisų tiesiog nepripažįsta, kitaip tariant, nelinkę nusileisti, tačiau įsigilinkime į pačią prasmę „nelinkę nusileisti", reiškia, nelinkę užleisti savo pozicijų ir tam tikra prasme pasiduoti ar pralaimėti. Iš tiesų, kompromisas realiame gyvenime reiškia abiejų prieštaraujančių pusių pralaimėjimui, kai nelaimi nė viena iš pusių, tačiau pralošia abi.

Situacija šeimoje. Vyras nori pirkti naują automobilį, tačiau žmona jam prieštarauja, ... Skaityti toliau »

Prisegta:
Kategorija: Darbas su savimi | Peržiūrų: 1283 | Sukūrė: markis | Data: 2011-Rugpjūtis-30 | Komentarai (0)


Kaip žinoti, ar gyvename teisingai? Tik nesakykite, kad nė karto nekilo toks klausimas, juk bene kiekvieną dieną žiniasklaidoje eskaluojama apie tai, kaip vienam ar kitam žmogui pasisekė, koks jis laimingas, teisingas, nuėjo teisingu gyvenimo keliu? Ko gero dar daugiau girdime minčių, kaip mums reiktų gyventi: „Nedaryk taip, daryk anaip", „O aš manau, kad jei būtu tada...", „Ir kam tu ją (jį) palikai, juk buvote tokia graži pora, esi kvailys..." ir t.t. Kitaip sakant, kiek žmonių – tiek ir nuomonių, nuo to niekur nepabėgsi, tačiau vis dėl to...


Esu girdėjęs tokią frazę: „Tiesa – kiekvienam sava", o ar galioja šis pasakymas ir gyvenime, priimat svarbius sprendimus? Juk renkantis antrąją pusę, darbą ar sprendžiant kasdienines, buitines problemas mes vadovaujamės tik mums vieniems suprantama logika, kurią patys intuityviai laikome nenuginčijama tiesa. Juk galų gale, tiesa apibrėžiama kaip klaidos ar melo priešingybė, tad reziumuojant - tai kas yra klaida ar melas, nėra tiesa. O kaip žinoti, kas yra tiesa, o kas melas? ... Skaityti toliau »
Prisegta:
Kategorija: Darbas su savimi | Peržiūrų: 719 | Sukūrė: markis | Data: 2011-Rugpjūtis-10 | Komentarai (0)


Tikriausiai retas kuris iš mūsų nėra užsiregistravęs socialiniame tinkle facebook.com., tikriausiai kiekvienas turime bent po keliasdešimt draugų, pažįstamų ar buvusių klasiokų, grupiokų.... tačiau apie save dažnai primena toli gražu ne kiekvienas draugas, yra tik keletas, kurie beveik kiekvieną dieną įkelia įvairias žinutes apie savo kasdienybę, apie jų manymų reikšmingesnį įvykį ar šiaip pasidalina savo mintimis. Kiek teko stebėti tokius žmones, tiksliau jų žinutes facebook.com tinklalapyje, jie visi kažkuo panašūs, egzistuoja tam tikros tendencijos, kurių keletą pabandysiu atskleisti.

Vaikai

Jauna šeima susilaukusi vaikų labai dažnai kelia nuotraukas su savo neseniai gimusiais ar jau paaugusiais vaikais: jei nuotrauką įkėlė vyras, tai žmona pakomentavo, jei žmona – vyras pakomentavo. Dažnai tuo komentarai ir pasibaigia. Žinoma, gali būti mažų mažiausiai keista, kodėl šeima apie reikšmingesnį įvykį ar įkeldami įdomesnę nuotrauką nori viešai tarpusavyje apie ją diskutuoti. Iškils paprastas klausimas – kam to reikia? Iš tikrųjų, viskas yra paprasta – aš tai vadinu garsiuoju DT (Dėmesio Trūkumo) sindromu. Kodėl? Supraskime jauną mamą, kuri metus ar dvejus sėdi namie ir prižiūri vaiką, juk jos gyvenimas ir poreikis bendrauti sėdint namie tampa komplikuotas, o taip norisi su kuo nors paka ... Skaityti toliau »
Prisegta:
Kategorija: Darbas su savimi | Peržiūrų: 896 | Sukūrė: markis | Data: 2011-Liepa-26 | Komentarai (0)


O iš tikrųjų, kaip pasikeistų gyvenimas laimėjus tokią sumą? Ar staiga viskas aplink nušvistų pačiomis gražiausiomis gyvenimo spalvomis, ar visos iki tol kamavusios problemos (ne tik finansinės) staiga imtų ir išnyktų? Taip, tai būtų didelė laimė, laimė laimėti loterijoje tokią didelę sumą ir ko gero net nekiltų klausimų, kur tuos pinigus dėti... juk tiek daug norų, tiek daug nekilnojamojo turto, automobilių, pramogų ir kelionių laukia...


Labai daug kalbama apie tai, kokie žmonės ir kada yra laimėję dideles pinigų sumas, tačiau apie tai, kaip klostėsi jų tolimesnis gyvenimas gavus didelę finansinę injekciją yra nutylima. Man būtų labai įdomu, ko gero, kaip ir kiekvienam, pajausti, suprasti, kad laimėjus milžinišką pinigų sumą, staiga gyvenimas apsiverčia aukštyn kojomis: nereikės eiti į darbą ir už varganus 2000 litų dirbti 8 valandas penkias dienas per savaitę ir dirbtinai šypsotis šefui, tikintis, kad vieną dieną jis pakels atlyginimą kokiais 200 litų... Neeeeee!..

Taip, kuo vargingesnė šalis, kuo vargingesnis ir maži ... Skaityti toliau »
Prisegta:
Kategorija: Darbas su savimi | Peržiūrų: 669 | Sukūrė: markis | Data: 2011-Liepa-03 | Komentarai (0)


Ar pastebėjote, kad vieni žmonės, labiau nei kiti, yra linkę savęs gailėtis, amžinai skųstis blogu gyvenimu ir giliai dūsauti? Atrodo, kad niekas tokiems žmonėms įtikti negali, kad jie tiesiog sutverti suktis tame pačiame užburtame rate iš kurio nėra išėjimo. Kančia, skausmas, išgyvenimai... kai kuriuos neišvengiami gyvenimo smūgiai sužeidžia stipriau, o kai kuriuos – silpniau, tačiau visiškai jų išvengti nepavyksta niekam,  bet jei išgyvenimai ir likimo smūgiai paliečia kiekvieną iš mūsų, tai kodėl vieni šypsosi dažniau, o kiti rečiau? Juk saulė visiems vienodai šviečia, juk naktis visiems tokia pat tamsi...

Teko skaityti ne vieną straipsnį apie skirtingus žmonių tipažus. Vieni jų ieškojo kančios, kiti nuo jos bėgo, o treti stengdavosi likti abejingais... tačiau ar viskas taip paprasta?

Žmogus, kuris savęs ... Skaityti toliau »
Prisegta:
Kategorija: Darbas su savimi | Peržiūrų: 651 | Sukūrė: markis | Data: 2011-Gegužis-23 | Komentarai (0)

Sakoma, kad visada pats nagliausias žmogus, lipantis per kitų galvas, laimi daugiausiai. Bet ar iš tikrųjų taip visada būna? Ar visada tas naglas, savimi per ne lyg pasitikintis žmogus, kuris daugeliu atveju yra lyg rakštis subinėje visada yra totalus laimėtojas? – šiuo atveju, neskubėsite su manimi sutikti, tačiau visai neseniai autoservise mano matyta scena, privertė susimąstyti...

Istorija, kurią norėčiau papasakoti yra susijusi su automobilių serviso darbu ir jame įvykusiu incidentu. Viskas prasidėjo labai tipiškai, o pagrindiniai šios istorijos dalyviai - skubanti, trisdešimtmetį perkopusi moteris, norinti, kad jos automobilis būtų pataisytas per labai trumpą laiką ir serviso meistras bandantis išsiaiškinti automobilio gedimą. Apžiūrėjęs automobilį, meistras diagnozavo gedima: reikia keisti vairuotojo pusės granatą. Jis informavo klientę, kad detalė, kartu su pakeitimu, kainuos apie 380 litų, moteris, tuo metu kalbėjo telefonu ir nevisai išgirdusi, supratusi meistro žodžius, linktelėjo galva, parodydama, kad suti ... Skaityti toliau »

Prisegta:
Kategorija: Darbas su savimi | Peržiūrų: 2087 | Sukūrė: markis | Data: 2011-Gegužis-03 | Komentarai (0)


Šis klausimas mane jau seniai domino, tačiau vieningos nuomonės ir vieno vienintelio atsakymo iki šiol nepavyko rasti.

Kiekvienam žmogui sėkmė ar sėkmingas žmogus yra suprantamas vis savaip. Vienas kalba apie pinigus, kitus apie jausmus, o trečias – apie gerą sveikatą, o ketvirtam, visų svarbiausia, kad jis būtų žinomas, pripažintas visuomenėje žmogus... ar galime vertinti sėkmingą žmogų, pagal vieną kriterijų? Ko gero, kad ne. Gal būt, tas turtingas, išvaizdus žmogus, turintis didelius, gražius namus, serga nepagydoma liga ir kenčia labai baisius ir didelius fizinius skausmus, o gal būt jo vaikai, dar nesulaukę pilnametystės, įniko į narkotikus, o gal būt?.. ar tikrai mes viską žinome?

Iš tiesų, dažniausiai žmogus, kurį mes įvardijame kaip sėkmingu, yra egzistuojanti ir mums žinoma (pažįstama) as ... Skaityti toliau »

Prisegta:
Kategorija: Darbas su savimi | Peržiūrų: 1612 | Sukūrė: markis | Data: 2011-Balandis-21 | Komentarai (0)


Tikriausiai esate sutikę ne vieną žmogų, kuris galvoja, kad visi žmonės, esantys aplink, turi prisitaikyti prie to žmogaus norų, ambicijų, asmeninių savybių ar elgesio ypatumų. Vis dėl to, ką daryti, kaip elgtis sutikus tokią asmenybę? O gal mes esame lygiai tokie patys? – pykstame, kai kas nors kėsinasi į mūsų asmeninę erdvę, jei kas nors bando prieštarauti, tuojau pat čiumpame į atlapus, save laikome protingesniais už 90% Žemės planetoje gyvenančių žmonių, ypatingai mėgstame vienatvę ir stengiamės pasinaudoti net menkiausia galimybe visiems parodyti kokie esame šaunūs ir kokie „nešaunūs" yra aplinkiniai. Jei galvojate, kad paprastumas puošia žmones ir stengiatės būti paprastu ir nuoširdžiu su aplinkiniais, tai tokio tipažo žmones vargu ar suprasite, nes tikriausiai apie juos galvosite kaip apie arogantiškas ir išpuikusias asmenybes, kurie save lygina nebent tik su dievais.

O kaip gyventi tokiems žmonėms, kaip jiems prisitaikyti visuomenėje ir kaip rasti bendraminčių? – kad ir kaip keista būtų, žmonės, galvojantys jog aplink juos turi suktis pasaulis nelieka nuošalyje. Kodėl? Labai paprasta teo ... Skaityti toliau »
Prisegta:
Kategorija: Darbas su savimi | Peržiūrų: 673 | Sukūrė: markis | Data: 2011-Kovas-10 | Komentarai (0)

« 1 2 3 4 5 6 7 »