Pagrindinis » Darbas su savimi

Vis dažniau pastebiu tai, jog vis didesnę įtaką mano ir aplinkinių gyvenimui daro pinigai. Iš tiesų, jie - labai svarbi mūsų gyvenimo dalis, juk jie reikalingi ne tik išgyvenimui (maisto produktai), bet ir aprangai, pramogoms, savęs realizavimui ir t.t. - kitaip sakant, kur bepasisuksi, visur reikalingi pinigai. Bet ar visi mokame elgtis su jais ir ar sugebame racionaliai paskirstyti savo išlaidas? Nuo ko tai priklauso?



Augančio vaiko požiūrį į pinigus, visų pirma, formuoja tėvai - kaip elgiasi maitintojai su šeimos pajamomis, taip ir vaikas elgsis su jam skirtomis lėšomis. Laikui bėgant, kai žmogus pats suvokia pinigų vertę ir suteikiamas jų galimybes, atsiranda kitoks požiūris, kurį dažniausiai suformuoja pats gyvenimas.

Žinoma, iš karto kils klausimas, o iš kur žinoti, ar žmogus moka elgtis su pinigais? - visų pirma, tai yra sugebėji ... Skaityti toliau »
Prisegta:
Kategorija: Darbas su savimi | Peržiūrų: 606 | Sukūrė: markis | Data: 2008-Lapkritis-20 | Komentarai (0)


Kodėl niekaip nepavyksta susitvarkyti su savimi, savo gyvenimu, mintimis? - Kažkas trukdo, o atrodo, kad analizuojama yra viskas ir visur, gilinamasi į viską ir visada, bet žiūrėk... ir vėl nesėkmė, vėl šūvis pro šalį, vėl nelaimėtas mūšis. Pažvelkime į viską iš šiek tiek kitos pusės: kas ilgoje perspektyvoje turi prasme? - kas? - santykiai su žmogumi, kurio geidi, darbas, ar dar kas?- kas? - iš ko susideda tos gyvenimo detalės? - ko norime, ko siekiame, ir ar tai yra ta ilgalaikė perspektyva kuri yra mūsų tikslas? - savianalizė be rezultato neturi jokios prasmės, - galime būti vovere užstrigusia savo bėgimo rate - taip galime suktis visą gyvenimą - jau seniai turėtumėm būti viską išsianalizavę ir suradę tinkamus atsakymus, bet vis ieškome, be perstojo klausinėdami savęs kodėl? Kodėl? Kodėl?.. - o gal taip įdomiau? Nepamirškim, jog yra svarbu tik tai, kas vyksta čia ir dabar, ir šią akimirką, - tik tai yra svarbu, - perspektyvoje analizuoti save ir negauti naudos iš to - lyg migla, kurioje bandome at ... Skaityti toliau »
Prisegta:
Kategorija: Darbas su savimi | Peržiūrų: 734 | Sukūrė: markis | Data: 2008-Spalis-28 | Komentarai (0)


Visada mąsčiau - kokios yra žmogaus, kaip asmenybės, pažinimo ribos, jo sugebėjimas ir noras numatyti savo asmeninio gyvenimo, karjeros perspektyvas, koks buvimo "čia ir dabar" suvokimas ir koks matomas rytojaus tikslas. Kiek investuojame į save, kaip į tobulybės siekiančią asmenybę, kasdienybės, buitiniame lygmenyje, kokią gyvenimišką strategiją pasirenkame vardan to, kad galėtumėme būti kitokie nei buvome vakar? Supanti mus aplinka, kasdieniniai rūpesčiai, buitis yra tik viena gyvenimo pusė, kita pusė, dažnai pasireiškianti tik tam tikrais momentais arba iš vis yra užslopinama - tai akistata su savo vidiniu pasauliu, kuri dažnai mus verčia sustoti, apsidairyti ir susimąstyti.


Ko gero iškils klausimas - vardan ko augti, tobulėti ir kam gi man to reikia? - atsakymas labai paprastas: tam, kad padaryti savo gyvenimą kokybiškesniu. O kokie veiksniai lemia gyvenimo kokybę? - ar nuo to, kad matysime savo gyvenimo strategiją, rytojus bus geresnis, tob ... Skaityti toliau »
Prisegta:
Kategorija: Darbas su savimi | Peržiūrų: 1564 | Sukūrė: markis | Data: 2008-Spalis-04 | Komentarai (0)


Idėja eiti keliu, kurį pasirenkame patys visada žavi, nes tai lyg kokia atsakomybė už save, kuri suteikia tam tikrą valdžią sau. Nors kiek iš mūsų suvokiame apie tai, kad tas kelias egzistuoja ir kad jis vis dėl to kažkur veda? - dažnai apsidairau aplink, pabėgės nuo savo pasaulio pažvelgiu į šalia savęs esančius, pažvelgiu į kitų žmonių vidinius pasaulius, kuriuose nerandu nei konkretaus plano nei sąvokos, kurią vadinu gyvenimo keliu. Daugeliui galbūt atrodys, kad pats gyvenimas, jau yra kelias, ir kad viskas kas vyksta aplink mus, jau seniai nulemta, kad egzistuoja tokia sąvoka kaip "likimas", kad realiai esame atsakingi tik už savo fizinių poreikių patenkinimą, o vidinės pastangos lyg ir lieka savaime besivystančiu ir besiformuojančiu procesu.


O kokią įtaką mintys turi mano pasauliui, kasdienybei, elgesiui?- kodėl eidamas ... Skaityti toliau »
Prisegta:
Kategorija: Darbas su savimi | Peržiūrų: 1309 | Sukūrė: markis | Data: 2008-Rugsėjis-09 | Komentarai (5)


Pastaruoju metu tenka stebėti kai kurių asmenų manipuliavimą kitais žmonėmis siekiant sau naudos. Net keista matyti, su kokiu azartu ir užsidegimu tai yra daroma. Dažniausiai į pagalbą pasitelkiamas melas, po to į areną pasitelkiami jausmai - vardan ko viskas?


Kiekvienas turime tam tikrus metodus ir būdus kaip siekti savo tikslo. Dar tas pats garsusis A. Hitleris yra pasakęs - "Tikslas pateisina priemones!", ir po to prasidėjo žydų genocidas... Nesvarbu kas, kaip ir kodėl svarbu pats tikslas. Dėl to ir yra griebiamasi pačių brutaliausių veiksmų.

Paskutinis iš veiksmų, kurie sukėlė man šypsena, buvo vieno žmogaus bandymas lyg ir susidraugauti su manimi. Iš pradžių viskas atrodė labai nekaltai, ir draugiškai, tačiau pastebėjau, kaip tas žmogus žaibišku greičiu pradėjo brautis į mano asmeninį gyvenimą - atsirado kažkokių bendrų reikalų, kuriuos sugalvodavo tik jis pats, atsirado priekaištai dėl to, kad nenoriu vykdyti jo prašymų, kurie atrod ... Skaityti toliau »
Prisegta:
Kategorija: Darbas su savimi | Peržiūrų: 945 | Sukūrė: markis | Data: 2008-Rugsėjis-01 | Komentarai (0)


Pakalbėkime apie tuos tikslus, kurie labiausiai jaudina mūsų širdis: pasitikėjimą savimi, ir pasirinktu gyvenimo būdu, apie meilę, nenumaldomą norą būti pripažin
tam ir gerbiamam, apie savigarbą.

Netikiu, kad žmogus, kuris visa tai turi, gali sakyti, kad jau viskas gyvenime pasiekta, nes tikslas, jei jis pasiektas, neturi prasmės. Pats gyvenimas neturi prasmės be tikslo. Gali būti, kad šiandien mano tikslas surasti save, ir jis atrodo toks didelis, kad gali tęstis iki pat gyvenimo pabaigos. Bet pabandykime pažvelgti į viską iš materialios pusės – jei mano tikslas uždirbti daug pinigų, tebūnie tai kažkokia fiksuota suma. Tai man pavyks padaryti per ateinančius 2 metus, ir kai tai bus įgyvendinta, a ... Skaityti toliau »

Prisegta:
Kategorija: Darbas su savimi | Peržiūrų: 732 | Sukūrė: markis | Data: 2008-Rugpjūtis-30 | Komentarai (0)

« 1 2 ... 5 6 7