Pagrindinis » 2010 » Sausis » 21

Gana dažnai tenka stebėti įdomų fenomeną: kartais esame labai malonūs svetimiems žmonėms, o kartais pikti ir grubūs su artimaisiais. Kaip tai vyksta? Kas įtakoja skirtingus santykius su skirtingais žmonėmis?

Vis dėl to, yra tam tikra sąsaja tarp darbo pobūdžio ir santykių šeimoje. Pačiam man teko ne tik patirti, bet ir matyti ne vieną atvejį, kai labai teigiama asmeninė energija vėliau perauga į labai neigiamus santykius. Visa tai galima pavadinti – mokytojo sindromu. Kodėl būtent mokytojo? Todėl, kad santykių skirtumai labiausiai pasireiškia mokytojų šeimose.

Mokytoja mokykloje mokina istorijos, ji daugiausiai bendrauja su 5-8 klasių vaikais, kurie yra patys sudėtingiausi ir problematiškiausi. Darbe ji iššvaisto aibę energijos svetimiems vaikams ir stengiasi jiems būti gera, kas reikalauja iš mokytojos labai daug kantrybės ir pastangų. Ji privalo darbe atiduoti labai didelę dalį savo teigiamų emocijų, tačiau paradoksas tame, kad labai dažnai susikaupusias neigiamas emocijas mokytoja parsineša į savo šeimą.

Labai įdomus ir puikus to pavyzdys buvo mano draugo mama – ji mažai juo rūpinosi, buvo jam abejinga ir labai dažnai pikta, visi draugai jos bijojo, tačiau jei susitikdavome dra ... Skaityti toliau »
Prisegta:
Kategorija: Penas sielai | Peržiūrų: 768 | Sukūrė: markis | Data: 2010-Sausis-21 | Komentarai (5)