Pagrindinis » 2010 » Sausis » 13

Ar pagalvojote apie tai, apie ką kalbatės su artimu žmogumi? Koks bendravimo lygis ir kokie santykiai, jausmai jus sieja? Ar mylimas žmogus žino kiekvieną smulkmeną apie jus, kiekvieną mintį ar tik labai bendrus ir abstrakčius dalykus?

Santykių gilumas ir kokybė dažnai priklauso nuo to, kiek stipriai jūs įsileidžiate kitą žmogų į savo vidinį pasaulį, kiek leidžiate žinoti apie save ir savo slaptas mintis. Panagrinėkime tai plačiau.

Žmonių tarpusavio santykiai labai įvairūs ir nevienodi, kiekvienas iš mūsų turime ne tik skirtingą požiūrį, bet ir skirtingas vertybes, dėl to ir mūsų bendravimas yra labai skirtingas. Paprastai žmonės, pagal tai, kaip jie sugeba išreikšti save, skirstomi į du tipus: ekstravertus ir intravertus. Ekstravertai linkę apie save pasakoti viską ir visiems, jie nuoširdūs ir atviri, kai tuo tarpu intravertai – dažnai uždari, savame pasaulyje gyvenantys žmonės, kurie atvirai nėra linkę demonstruoti jausmų ir emocijų. Yra paprasta bendrauti su ekstravertais, jais dažnai būna vadybininkai, paslaugų sferoje dirbantys žmonės, tai – komunikabilūs ir aktyvūs žmonės. Intravertai, atvirkščiai – uždari ir susimastę, jiems patinka vienatvė ir jie yra linkę slėpti savo jausmus ir emocijas.

O kokie pagrindiniai skirtumai tarp ekstraverto ar intraverto?
•    Ekstravertas, ... Skaityti toliau »
Prisegta:
Kategorija: Vyras ir moteris | Peržiūrų: 3140 | Sukūrė: markis | Data: 2010-Sausis-13 | Komentarai (5)