Pagrindinis » 2010 » Sausis » 13 » Intravertas ir ekstravertas poroje
20:51
Intravertas ir ekstravertas poroje

Ar pagalvojote apie tai, apie ką kalbatės su artimu žmogumi? Koks bendravimo lygis ir kokie santykiai, jausmai jus sieja? Ar mylimas žmogus žino kiekvieną smulkmeną apie jus, kiekvieną mintį ar tik labai bendrus ir abstrakčius dalykus?

Santykių gilumas ir kokybė dažnai priklauso nuo to, kiek stipriai jūs įsileidžiate kitą žmogų į savo vidinį pasaulį, kiek leidžiate žinoti apie save ir savo slaptas mintis. Panagrinėkime tai plačiau.

Žmonių tarpusavio santykiai labai įvairūs ir nevienodi, kiekvienas iš mūsų turime ne tik skirtingą požiūrį, bet ir skirtingas vertybes, dėl to ir mūsų bendravimas yra labai skirtingas. Paprastai žmonės, pagal tai, kaip jie sugeba išreikšti save, skirstomi į du tipus: ekstravertus ir intravertus. Ekstravertai linkę apie save pasakoti viską ir visiems, jie nuoširdūs ir atviri, kai tuo tarpu intravertai – dažnai uždari, savame pasaulyje gyvenantys žmonės, kurie atvirai nėra linkę demonstruoti jausmų ir emocijų. Yra paprasta bendrauti su ekstravertais, jais dažnai būna vadybininkai, paslaugų sferoje dirbantys žmonės, tai – komunikabilūs ir aktyvūs žmonės. Intravertai, atvirkščiai – uždari ir susimastę, jiems patinka vienatvė ir jie yra linkę slėpti savo jausmus ir emocijas.

O kokie pagrindiniai skirtumai tarp ekstraverto ar intraverto?
•    Ekstravertas, jis aktyvus, emocionalus, atviras ir ieškantis bendravimo asmuo,
kuriam bendravimas būtinas kaip oras.
•    Intravertas – dažnai lėtesnis, santūresnis ir jautresnis žmogus, kuriam patinka laiką leisti vienatvėje ir šiuo atveju vienatvės poreikis jam yra būtinas kaip oras.
O kaip gi santykiai su žmonėmis?


Be abejo, ekstravertai lengviau užmezga naujas pažintis, jiems lengviau sekasi darbuose, kuriuose reikia bendravimo įgūdžių, tačiau per savo atvirumą ir nuoširdumą, jie kartais labai nukenčia, nes „apnuogina" save, savo mintis ir asmeninį gyvenimą, todėl yra lengviau paž
eidžiami.

Intravertai – nemėgsta kalbėti apie save, savo jausmus, emocijas reiškia labai santūriai ir „saugo" save nuo aplinkinių, nes būdami iš prigimties jautrūs, savo vidinį pasaulį aptv
eria tam tikru barjeru, į kurį labai sunkiai įsileidžia naujus žmones, o kartais ir sunkiai užmezga artimus ryšius su priešinga lytimi.

Tipinis šeimos tandemas: intravertas + ekstravertas. Kodėl taip yra? Intravertas papildo ekstravertą, ekstravertas – intravertą. Kaip pliusas su minusu, jei vienas aktyvus, kitas dažniausiai bus pasyvus. O jei įsivaizduotumėme dviejų ekstravertų sąjungą – ko gero, įsiliepsnojus konfliktui pradėtų rūkti ne tik dūmai, bet ir liepsnoti atvira ugnis. O du intravertai? – įdomus fenomenas, kai abu ramūs, abu tylūs... apie ką jie kalbėtųsi, ką jie veiktų?

Iš tikrųjų, jausmai vienodai beldžiasi tiek į intraverto, tiek į ekstraverto širdį, negalima vienareikšmiškai tvirtinti, kad intravertas sugeba labiau mylėti nei ekstravertas, ar atvirkščiai. Kelias į kito žmogaus širdį veda per sugebėjimą įsileisti kitą žmogų ne tik į savo gyvenimą, bet ir į širdį, o tai įmanoma tik tada, kai esame visa kuo atsidavę savo antrajai pusei, kai nuoširdžiai ja pasitikime ir norime su ja kurti ateitį, ir sulaukti senatvės.

Kategorija: Vyras ir moteris | Peržiūrų: 3137 | Sukūrė : markis | Įvertinimas: 0.0/0
Viso komentarų: 5
2010-Kovas-09
1. Laimis [Įvesti]
Jau ne pirmame straipsnyje pastebiu, kad žodį "vadybininkas" vietoj "pardavimo vadybininkas". Kam , kam bet jau tau Mariau turėtų būti aiškus skirtumai tarp vadybininko ir pardavėjo vadybininko. Taip sakant atskirkim "manager" nuo "salesman" :)
Pakankamai žinau porų kur yra abu intravertai ir dar daugiau žinau kur abu yra ekstravertai. Puikiai galima sutarti vienodo tipo žmonems.

2010-Kovas-21
2. Irina [Įvesti]
ir as zinau vienodo tipo poru. idomu kokiam tipui tu save priskiri? gaila, kad taip mazai turejau galimybes su tavimi pabendrauti.

2010-Kovas-21
3. Irina [Įvesti]
pamirsau paklausti, ar daug savo straipsniuose naudoji citatu, ar kitu zmoniu minciu? ar tai visiskai tavo mintys?

2010-Balandis-25
4. nana [Įvesti]
Eilinis stereotipinė beletristika. Intravertų yra 8 skirtingi tipai, lygiai kaip ir ekstravertų. Intravertas intravertui nelygus lygiai kaip ir ekstravertas ekstravertui.

2011-Lapkritis-11
5. keista [Įvesti]
Kodėl intravertai žmonės neturi apie ką kalbėtis, neturi ką veikti???
Labai kvailas ir pilnas stereotipų rašinėlis.

Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]