Pagrindinis » 2009 » Lapkritis » 30 » Vardan draugystės
20:43
Vardan draugystės

Dažnai kalbam
e apie tai, kokie žmonės mus supa, su kuriais bendraujame dažniau, o su kuriais rečiau, bet vis dėl to, vienus vadiname pažįstamais, o kitus draugais. O kaip atskiriame tuos tikruosius draugus nuo tų, kurie verti vadintis tik pažįstamais?

Draugas – žmogus, kuriuo gali besąlygiškai pasitikėti, kuris bet kada išties tau ranką kai būsi pačioje giliausioje duobėje, tai tas žmogus, kuris duos nukirsti savo dešinę ranką, kad išgelbėtų tavo gyvybę, tai tas, su kuriuo nebijotum eiti į kalnus ir žinotum, kad atėjus lemiamam momentui, jis pirmas suskubs ištiesti pagalbos ranką, kad ištrauktų tave kybantį virš bedugnės krašto, tai toks žmogus, kuriam gali pasirodyti silpnas ir nebijoti, kad jis tave už tai pasmerks, tai toks žmogus, kuris pats pirmas pasakys, jog eini neteisingu gyvenimo keliu, tačiau gerbs tavo pasirinkimą, jei jis ir atrodys neteisingu.  – o dabar atsakykite patys sau, kiek tokių žmonių yra jūsų gyvenime?

Iš tikrųjų, statistika byloja, jog 95% visų žmonių gyvenime neturi tikrų draugų, tiesiog jų neturi, tai ypač išryškėja tada, kai atsiranda šeima, antra pusė, nes jiems paprasčiausiai nebelieka nei laiko, nei energijos, nei tiesioginio poreikio. Daugelis yra linkę pažįstamus vadinti draugais, labai dažnai po iliuzija, kurią esame linkę vadinti „draugyste" slepiasi visai kitokie dalykai: draugais vadinami žmonės, su kuriais mes paprasčiausiai leidžiame laiką. Tai – greičiau gyvenimo palydovai, nei tai, kas telpa sąvokoje, kurią esame linkę apibūdinti „draugas".

Teko sutikti keletą žmonių, kurie buvo komunikabilūs, draugiški, bet kai kalba pasisukdavo apie draugus... jų veidai ištįsdavo ir ta tema būdavo greitai baigiama. Negalėjau nepastebėti tokių dalykų, tad specialiai pradėdavau kalbą apie gimtadienio šventimą ir šiuo atveju kompromisų nebuvo, žmonės pripažindavo, jog švęsti iš tiesų neturi su kuo... liūdna statistika, liūdni faktai.

Kategorija: Darbas su savimi | Peržiūrų: 732 | Sukūrė : markis | Įvertinimas: 1.0/1
Viso komentarų: 2
2010-Kovas-09
1. Laimis [Įvesti]
Absoliuti tiesa! gyvename skubančiame, įtemptame, pilname konkurencijos pasulyje, visai tai ir sukelia susvetimėjimą. Todėl ir neturime tikrų draugų, kad visada skubame, lekiame, neturime laiko prisesti ir paprsciausiai "iš širdies" psaikalbėti....

2010-Rugpjūtis-24
2. Alfredas [Įvesti]
Tikras draugas niekada neprieštaraus, kodėl neaplankai jo bent kartą per mėnesį, tikras draugas niekada nepasijuoks iš tavo svajonės, tikras draugas visada palaikys tave, kad ir ką tu bedarytum, jei tai neprieštarauja žmogiškumui. Tik gyvenimas parodo, kad dauguma ilgamečių draugų, vieną dieną priverčia suabejoti jų draugyste.

Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]