Pagrindinis » 2009 » Lapkritis » 23

Ar Jums yra nutikę taip, kad tai, ko trokštate, labai dažnai negaunate? – ko gero, daugelis net nesusimąsto apie tai, tačiau padiskutavus su tam tikrais žmonėmis, bei šiek tiek pastudijavus literatūrą, išvados apie tai, kokią įtaką gyvenimui turi mūsų baimės mane tiesiog šokiravo.

Įsivaizduokime situaciją, kai žmogaus gyvenime kažko trūksta ir jis to kažko labai trokšta, nori... tai gali būti noras turėti pinigų, intymius santykius, karjerą ir pan. Paprastai gyvenime egzistuoja labai paprasti dėsniai – aš turiu tai, ko noriu turėti ir dedu pastangas, kad tai turėčiau, kartais tai veikia, o kartais ne visai... šiuo atveju, mintis apie tai, kad mes labai dažnai prie savęs pritraukiame tai, ko ne tik kad tiesiogiai negalime įtakoti, bet ir tai, ko iš tikrųjų net nenorime. Į šią problemą galime žvelgti keliais aspektais ir per skirtingas prizmes, vienas iš įdomesnių literatūroje aprašytų atvejų, tai psichologinės žmogaus problemos susijusios su jo sugebėjimu užmegzti artimus ryšius.

Psichologai tvirtina, kad labiausiai bijome to, ko labiausiai trokštame, o kaip tai gali įtakoti asmeninius santykius su mylimu žmogumi? – pasirodo, problemos kyla iš mūsų vaikystės, panagrinėkime keletą modelių.

... Skaityti toliau »
Prisegta:
Kategorija: Vyras ir moteris | Peržiūrų: 812 | Sukūrė: markis | Data: 2009-Lapkritis-23 | Komentarai (4)