Pagrindinis » 2012 » Spalis » 02
Bėgant metams, stebint laidas TV ekrane, vis dažniau kyla klausimas, ar amžius įpareigoja žmones elgtis kitaip? Atsakymo vieno nėra, - ir taip, ir ne. Sakoma, kad senatvėje suvaikėjame, pradedame elgtis ne kaip suaugę, o kaip vaikai, tačiau ne apie tą amžiaus tarpsnį norisi padiskutuoti.

Sakykime, kad žmogui 50 metų, kaip reaguotumėte, jei jį pamatytumėte šokantį, šėliojantį mokyklos diskotekoje? Žinoma, kad pasirodys be galo keista ir neįprasta, bet vien dėl to, jog į mokykloje rengiamas diskotekas renkasi jauni žmonės, tiesiog mokyklos diskotekos kritinė masė nėra 50-mečiai. Žinoma, viskas būtų kur kas kitaip, jei diskotekoje daugumą sudarytų vyresnio amžiaus žmonės, tokiu atveju, mokinys tarp tokių asmenų atrodytų lyg penkiasdešimtmetis tarp mokinių. Tokiu atveju, žmogaus elgesį sąlygoja aplinka, kurioje jis yra, bet ne jo amžius.

Kita vertus, kas yra amžius? Visų pirma, tai žmogaus išvaizda – taip, kaip jis atrodo. Bėgant metams keičiasi ne tik mūsų veido bruožai, bet dažnai ir kūno linijos. Bet jei 50m. sulaukęs vyras atrodo lygiai taip pat, kaip atrodė būdamas 30m.? Reiškia, išvaizda jis niekuo neišsiskiria, reiškia, ji nieko neįpareigoja, tačiau nereikia pamiršti visuomenėje paplitusių stereotipų. Jei jaunesniam asmeniui yra atleidžiamos kai kurios gyvenimiškos klaidos dėl jo amžiaus, tai vyresniajam jos nebus taip paprastai toleruojamo ... Skaityti toliau »
Prisegta:
Kategorija: Darbas su savimi | Peržiūrų: 968 | Sukūrė: markis | Data: 2012-Spalis-02 | Komentarai (0)