Pagrindinis » 2010 » Birželis » 12

Tikriausiai ne vienam iš mūsų teko susidurti su pagyrūnu, pasipūtėliu ir labai gerai apie save galvojančiu žmogumi. Tokie žmonės paprastai nėra mėgstami kompanijose, nes save vertina geriau nei aplinkiniai apie jį galvoja, maža to, tokie žmonės stengiasi kuo dažniau priminti aplinkiniams, kokie jie yra šaunūs. Ar jie vertina save objektyviai, ar toks žmogus iš tikrųjų yra pats geriausias, pats šauniausias ir pats pačiaušiąs, ar iš tikrųjų toks, kokiu jis save laiko?

Iš tikrųjų statistika byloja visai kitokius faktus. Save objektyviai vertinti sugeba labai mažas procentas žmonių. Tai gali reikšti viena,— subjektyvus savęs vertinimas gali būti arba pernelyg teigiamas, arba pernelyg neigiamas. Man teko susidurti su abejomis tokių žmonių kategorijomis. Kaip manote, kuriems gyvenime labiau sekasi?

 Vieni jų nuolatos dūsauja, kad jiems labai nesiseka ir vietoj to, kad imtųsi ryžtingesnių veiksmų ir keistų savo gyvenimą, nieko nedaro, nes neturi tam valios arba tiesiog nepasitiki savimi. Kiti, tie kurie labai gerai apie save galvoja, iškelia labai aukštą kartelę save supančiam pasauliui, kitus laiko ne tokiais tobulais kaip kad patys save laiko, todėl l ... Skaityti toliau »
Prisegta:
Kategorija: Darbas su savimi | Peržiūrų: 2153 | Sukūrė: markis | Data: 2010-Birželis-12 | Komentarai (0)