Pagrindinis » 2008 » Rugsėjis » 16 » Vyras ir moteris
10:25
Vyras ir moteris

Hipotezė


Sakoma, kad pasaulį valdo moterys, nors pačiuose aukščiausiuose vadovų postuose kur kas dažniau matome vyriškos giminės atstovus. Iš kur kilo toks posakis ir ką jis iš tikrųjų reiškia? – kokią įtaką vyro gyvenime turi moteris ir kaip ji įtakoja jį? Viena iš pagrindinių tiesų poroje yra ta, kad visada vyras eis paskui moterį, o ne moteris paskui vyrą. Visada vyras pakils arba nusileis iki moters lygio, bet jokiu būdu moteris nepakils ar nenusileis iki vyro lygmens. Kodėl? Panagrinėkime tai plačiau.


Teorija


Teorija apie tai, kad vyrai dėl moters gali padaryti bet ką, ir kad moteris panorėjusi gali turėti bet kurį vyrą yra plačiai eskaluojama, bet vis dėl to, kas slepiasi po šiomis skambiomis frazėmis? Kokia yra vyrų psichologija? – kad ir koks didis, ir kad kokias aukštas pareigas užimtų vyras, jis visų pirma bus žmogus, o tik po to įmonės vadovas, prezidentas, aukšto rango karininkas ir t.t. O žmogus turi savo jausmus, instinktus ir emocijas, kuriomis vadovaujasi kur kas dažniau nei sveiku protu, o ypač tada, kada kalba eina apie priešingą lytį. Sakoma, kad ne vyras renkasi moterį, o moteris renkasi vyrą, o kodėl? – moteris turi patį galingiausią ginklą prieš kurį net pats vyriškiausias ir stipriausias vyras neatsilaikys – tai savo žavumą, seksualumą, savo niekam neprilygstamą sugebėjimą pažadinti kiekviename vyre norą ją turėti savo glėbyje. Bet kuri, kiek labiau įgudusi koketė, gali apsukti aplink pirštą bet kurį vyrą. Juk ne paslaptis, kad koketavimo meno Japonijoje moterys mokėsi nuo seniausių laikų, o gerai įvaldžiusios šį meną Geišos galėdavo sugundyti kiekvieną vyrą – jos iš to ir gyveno.


Mažai kas pasikeitė iki šių laikų – nors moterys tapo savarankiškesnės, išdidesnės, bet kiekviena iš jų intuityviai renkasi sau gyvenimo partnerį, tik mums, vyrams kažkodėl atrodo, kad viskas yra atvirkščiai – tai dar kartą parodo stipriosios lyties trumparegiškumą. Viskas slypi psichologijoje – vyrui patinka jaustis nugalėtoju, užkariautoju, vieninteliu ir nepakartojamu, o moteris jam leidžia taip jaustis dovanodama savo aistrą, nors tik ji viena sprendžia, kuris iš vyrų bus vertas tapti jos vaikų tėvu.


Realybė


Moters sugundytas vyras stengsis bet ką padaryti dėl savo mylimosios, - stengsis įrodyti savo meilę, savo pranašumą prieš kitus vyrus. Iš tikrųjų, viskas vyksta lygiai taip pat kaip ir gamtoje - patelė nusprendžia, kuris patinas bus jos vaikų tėvas, o patinai varžosi tarpusavyje bandydami įrodyti savo pranašumą vien tam, kad įgytų teisę apvaisinti patelę. Vėl gi, patelė pasirenka savo vaikui tėvą iš nugalėtojų tarpo, taip ir moteris renkasi vyrą, bet ne vyras renkasi moterį. Patino prigimtis tokia, kad jis stengiasi apvaisinti kuo daugiau patelių, palikti kuo daugiau palikuonių, o patelės tikslas – palikti ir užauginti kuo sveikesnius palikuonis, užtikrinat tolimesnį rūšies gyvavimą, o tam reikia garantijų, kad patinas ją aprūpins pastoge, maistu, rūpinsis ir saugos - apsidairykime aplink, ar tik ne tokiais pat principais paremtas žmonijos egzistavimas ir tinkamo vyro pasirinkimas?


Metodai


Dar 1980 metais Barbara Streisand savo populiarioje baladėje „Woman In Love“ dainavo: „Aš esu įsimylėjusi moteris ir aš padarysiu bet ką, kad tik atsiviliočiau Tave į savo pasaulį, ir aš Tave saugosiu ir nepaleisiu...“. Vos tik suradusi tinkamą partnerį, moteris visais įmanomais būdais jo nepaleis iš savo akiračio – kovos dėl jo kur kas primityvesniais metodais, nei dėl moters kovoja vyrai. Kodėl? – iš prigimties moteris yra aktyvesnė, emocionalesnė, jautresnė, įžvalgesnė ir gudresnė nei vyras. Paprastai moteriai žodžiai „išdidumas, orumas“ nereiškia tiek, kiek vyrui, tad ir metodai siekiant savų tikslų yra visai kitokie. O kokį ginklą naudos moteris prieš vyrą? – žinoma, į pagalba bus pasitelktas pats galingiausias ginklas – kūnas, juk ne be reikalo sakoma, kad vyrai myli akimis, kad gamtiškas instinktas pratęsti giminę yra aukščiau visko. Lytiniuose santykiuose už seksualinio malonumo suteikimą vyrui yra atsakinga moteris. Žinoma, tai tik vienas iš būdų, yra dar vadinamas meilės kelias per skrandį ir daug kitų, tačiau vyro poreikiai tam tikrais atvejais yra labai primityvus, kaip ir jo instinktai. Puiki meilužė, puiki namų šeimininkė ir supratinga, tolerantiška asmenybė – tai bene pagrindiniai dalykai ko reikia vyrui, o tai nejučia tampa visa griaunančiu ginklu, kurį gerai įvaldžiusi moteris gali suvilioti bet kurį vyrą. Pas daugelį, tikriausiai, atsiras aibės vidinių prieštaravimų, nes dažniausiai esame susikūrę savitą vaizdą apie santykius, savitą požiūrį priešingą lytį, tačiau visiems gyviems organizmams egzistuoja bendri gamtos dėsniai.

2008 09 16
Kategorija: Vyras ir moteris | Peržiūrų: 710 | Sukūrė : markis | Įvertinimas: 0.0/0
Viso komentarų: 10
2008-Gruodis-22
1. Andželika [Įvesti]
Na čia tai daug ko pridėti negaliu, nes iš esmės taip ir yra. Tik su įvairiomis variacijomis;)
Iš tiesų, jei tik nori, bet kuri moteris (ar beveik bet kuri) gali suvilioti ir apsukti vyrą aplink pirštą - kad ir kaip tai skambėtų... Ir tam ji pasitelkia tai, apie ką buvo kalbama. Tačiau, manau, kad yra bet, kaip ir visur, BET. Net jei nusileidžiame iki paprastų primityvių norų ir primityvios elgsenos, nors instinktas glūdi mumyse, bet jei vyras pastebi tą manipuliavimą (o aš tai vadinu moterišku manipuliavimu), jis arba sąmoningai pasiduoda tam manipuliavimui, arba sąmoningai nepasiduoda - trečias variantas - jis net neįtaria, kad tai manipuliacija (kas pasitaiko dažnai, man atrodo). Ne visada, žinoma, ir moterys manipuliuoja sąmoningai. Bet kas matė sąmoningą manipuliavimą, tas jį atskirs. Bent jau moteris pažiūrėjusi į kitą moterį pastebi tai iškart :D

Dėl išdidumo ir orumo. Nežinau, nežinau... galbūt, bet jei aš jau vertinčiau iš asmeninių savo savybių, tai ko gero man tai labai svarbu, ir dažniau aš neperžengiu to išdidumo, jei kažkas pamina mano orumą. Būna staiga ir iškart basta. Nesakau, kad tai gerai. Nu bet bet koks būdas man netinka.
Antradienis, 2008, Rugsėjo 16 12.34


2008-Gruodis-22
2. Marius (markis) [Įvesti]
Hmmmm... taip, is tiesu, jau rasydams zinojau, kad nepalieciu daug variaciju ir tu BET, bet vel gi, tuos klausimus, kuriuos nagrineju, vel gi stengiuosi apibrezti tik is tam tikros puses ir buti kiek imanoma objektyvus - remiuosi ne vien savo patirtim, taciau stebiu aplinka - labai imponuoja meksikietiski serialai, kuriuose piesiamas labai akivaizdus vyru-moteru paveikslas ta tema, kuria aprasiau - tai nera is pirsto lauzti dalykai, taciau mumyse, tai nera tiek iprasta, nes musu mentalitetas, musu koncervatyvus poziuris i gyvenima duoda savo, tad ir orumas, isdidumas suprantamas gal is kitos puses, bet vel gi, nesiremiu konreciais zmonemis, tai abstraktus poziuris, abstraktus zvilgsnis i zmonija, kaip i individu rusi.
Antradienis, 2008, Rugsėjo 16 12.52

2008-Gruodis-22
3. Andželika [Įvesti]
ok ok ;)

bet tai klasuyk, koks pavojingas įrankis mūsų rankose, tad vyrai... saugokitės :D
Antradienis, 2008, Rugsėjo 16 14.35


2008-Gruodis-22
4. Marius (markis) [Įvesti]
Suvokti, kad turi ginkla yra viena, o va juo pasinaudoti... cia jau menas, kuri ivaldziusios toli grazu ne visos merginos, o jei dar pasitelksime labai populiaria arogancija, tai siais laikais moterys per daug atvirai demonstruoja savo kaina, kuri nera tokia patraukli, kaip atrodo merginai, ir daznai sukelia tik juoka ar net gi pasibjaurejima.
Antradienis, 2008, Rugsėjo 16 14.50

2008-Gruodis-22
5. Andželika [Įvesti]
o kaip gerai, kad tai pasakei, jau maniau, kad vaikinai to nebemato :D

aš manau, kad viskas , kas labai atvira ir tiesiogiai netenka bet kokio šarmo ;)

P.S. būtų malonu, jei kas dbr ką skaitote, kad irgi ką nors ir pasakytumėte - būtų labai žavu iš jūsų pusės :P
Antradienis, 2008, Rugsėjo 16 15.39


2008-Gruodis-22
6. Anonimiškas [Įvesti]
"Viena iš pagrindinių tiesų poroje yra ta, kad visada vyras eis paskui moterį, o ne moteris paskui vyrą."

Nesamoningas teiginys ir tai tikrai nera tiesa, kadangi esant tokiam modeliui poroje niekada nebus santaikos, santarves, meiles ir t.t. jeigu nebus lygybės ir nebus islaikyta pussiausvyra tai tokia pora ilgai neegzistuos. Moteriskas zavesys gali kazkiek tai itakoti bet laikas padaro savo ir viskas atsigula i savo vietas.

"kad ne vyras renkasi moterį, o moteris renkasi vyrą, o kodėl? – moteris turi patį galingiausią ginklą prieš kurį net pats vyriškiausias ir stipriausias vyras neatsilaikys – tai savo žavumą, seksualumą, savo niekam neprilygstamą sugebėjimą pažadinti kiekviename vyre norą ją turėti savo glėbyje"

ir vel neteisingas pamastymas, kaip taip gali buti ? - moteris renkasi vyra ? – galima sviesta ar desra parduotuveje perkant issirinkti bet tik ne cia, kadangi moteris gali vyra apzaveti ar uzburti, pasak taves, bet tai nera ilgalaikis efektas ir visi burtai anksciau ar veliau issisklaido, visi tokie reiskiniai praeina ir vel viska susidelioja i vietas ir parodo ar vyras nori buti su ta moterim ar ne, nebent tu kalbi apie trumpalaikius santykus. Mano nuomone zmones issirneka vienas kita ABU, o ne kazkoks vienas asmuo tave issirenka ir to pakanka.

"Patino prigimtis tokia, kad jis stengiasi apvaisinti kuo daugiau patelių, palikti kuo daugiau palikuonių, o patelės tikslas – palikti ir užauginti kuo sveikesnius palikuonis,"

Ir vel ir vel klaidinga, kiek galima ?!....patinas... patele... cia tu pateikiai gyvunu pavyzdi, o mes esame zmones, yra daug faktu irodanciu,kad tikrai skiriames nuo ju.
Gal tu biologas kad gamtos desnius taikai ?
Beje yra daug gyvunu rusiu kuriuos renkasi partneri viena ir visam gyvenimui. Toli neieskokim pvz gulbes...., mirus vienam is ju daznai zudosi ir kitas.

Siaip keli pamastymai ir komentarai....

Antradienis, 2008, Rugsėjo 16 22.57


2008-Gruodis-22
7. Marius (markis) [Įvesti]
Dar neteko matyti lygybes santykiuose, tiesiog ji negalima--
-nėra įmanoma vairuoti automobili dviese, tad ir jėgos poroje persiskirsto atitinkamai.
-jei moters žavesys nublanksta po kažkiek laiko ir jau tai nebežavi, tai jau moters problema, jei ji nesugeba išlaikyti savo žavesio auros ir sudominti vyro.
- moteris vyrą renkasi ne kaip sviestą ar dešrą, o kaip gyvenimo partneri ir rinkimasis nera tiesioginis, jis nera įtakotas sąmones, visa tai užprogramuota pasąmonėje ir pasirinkimas atliekamas intuityviai, dažnai nesuvokiant tikrosios prasmės, kurią ir bandžiau atskleisti.

P.S. Jei i tam tikrus pamąstymus ir samprotavimus žvelgsime vien iš žemiškos pusės, nepakilę aukščiau savo pilkos kasdienybes, bet kokios siek tiek gilesnes ir globalesnes mintys atrodys kaip tikra "nesąmonė".

Trečiadienis, 2008, Rugsėjo 17 17.13


2008-Gruodis-22
8. Tu mane pažįsti [Įvesti]
Poroje paskui eina tas, kuris labiau myli. Tai gali buti tiek moteris tiek vyras. O del to, kad moterys vyrus valdo, tai as pritariu anonimui taip gali buti tik trumpalaikiuose santykiuose. Tikroje, brandžioje poroje yra kompromisai, juk gyvenant kartu tenka nusileisti tiek vienam tiek kitam
Trečiadienis, 2008, Rugsėjo 17 20.10

2008-Gruodis-22
9. Marius (markis) [Įvesti]
Tai, kad aš pažįstu čia komentuojančius žmones net neabejoju, tačiau intriguoti nėra labai sąžininga - butu kur kas paprasčiau pasirašyti - juk slėpti savo minčių nėra reikalo, ar ne? smile

- gerai, sutinku su ta idėja, kad einant metams siek tiek keičiasi tie šablonai, bet aš vėl gi akcentuoju apie bendrą, pirminio pasirinkimo momenta - kai yra bendras gyvenimas, vaikai, tai visai kiti motyvai - panašios diskusijos buvo kilusios po straipsnio "Renkamės antrąją pusę", tačiau tai TIK pirminio pasirinkimo aspektas, nerašau apie viso gyvenimo perspektyvą,- kai jau partneris pasirinktas, ir kai yra šeima.
- norėčiau, kad suvoktų, gerbiama publika, vieną iš galimų teorijų, savitą požiūrį ir įžvelgtų šiek tiek to ką rašau ir savyje, savo gyvenime, kasdienybėje - teorijas pabandykime savyje pripažinti nežiūrėdami vien iš savo subjektyvios patirties, -apsidairykime aplink save, ir neskubėkime vertinti viską pagal savo susikurtą prizmę, kuri negali, kai kam leisti objektyviau pažvelgti į straipsnio iškeliamus pastebėjimus. Juolab, kad visi straipsniai rašomi remiantis ne savo asmeninio gyvenimo niuansais, o tiesiog stebint aplinką.

P.S. Bet kokiu atveju Ačiū už komentarus smile
Trečiadienis, 2008, Rugsėjo 17 21.20


2008-Gruodis-22
10. Andželika [Įvesti]
negalėčiau sutikti su "tu mane pažįsti" , kad poroje paskui eina tas, kuri labiau myli... Man kažkaip netgi atvirkščiai. Bet man asmeniškai norėtųsi, kad prieky eitų vyras, o ne moteris. Gali būti, kad ir prieky eina tas ,kuris labiau myli.
Bet jeigu imti dbr skaičiuoti, kuris LABIAU..
Trečiadienis, 2008, Rugsėjo 17 22.28

Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]