Pagrindinis » Vyras ir moteris

Šį kartą paliesiu labai jautrią ir įdomią temą - kodėl kai kurie žmonės, būdami fiziškai patrauklūs, geraširdžiai ir paprasti žmonės nesugeba pritraukti priešingos lyties atstovų dėmesio? Tokių vienišų salelių yra labai daug: darbas/namai, draugų ratas labai siauras, aukštasis išsilavinimas, vakarais svajonės apie šeimos židinį, o laikas taip gretai bėga, kad net nepastebi, kad ne už kalnų ir... net baisu pagalvoti, tačiau gyvenimas įgauna tam tikrą ritmą ir nauji žmonės, naujos pažintys yra lyg naujas iššūkis, kurį ne visi pasiruošę priimti, bet kodėl?..

Kai žmonėms netoli 30 metų, arba gyvenimas jau yra įgavęs pastovias vėžes, kai neberūpi vakarėliai, o noras turėti ramų šeimyninį gyvenimą tampa neįgyvendinta svajone, nejučia pradedame klausti savęs - o ko gi man trūksta, kodėl aš nesu verta gero, rūpestingo, mylinčio vyro/žmonos?

Asmenybė.
Kokios asmenybės patraukia dėmesį ir kodėl vieni žmonės yra populiaresni už kitus? Pabandykime atsaky
mų paieškoti žmonijos istorijoje. Kokie vyrai visada traukdavo moteris? - taip, tai riteriai, karžygiai, visuomenėje gerbiami didikai, tuo metu didelę įtaką darė kilmė, turtai, statusas visuomenėje, O kokios tendencijos šiandienoje - Lietuvos gražuolės tuokiasi su krepšininkais, ieško pasiturinčių verslininkų, politikų, įžymių visuome ... Skaityti toliau »
Prisegta:
Kategorija: Vyras ir moteris | Peržiūrų: 1781 | Sukūrė: markis | Data: 2009-Liepa-15 | Komentarai (4)


Susitinka du, skirtingų lyčių žmonės. Jie pažįstami visai neseniai, tačiau susitinka pradeda bendrauti, kalbėtis įvairiausiomis temomis. Tačiau kaip žinoti, ar patinki tam kitam žmogui, ar jis tau jaučia simpatiją? Iš tiesų, tai klausimas, kuris daugeliui neduoda ramybės, nes tikro, tiesioginio atsakymo į jį nėra, tačiau tam tikros tendencijos, jos is dėl to pasireiškia. Į ką reiktų atkreipti dėmesį? Panagrinėkime plačiau.

Nori sužinoti ar patinki savo draugams, ar jie tave myli - papasakok jiems anekdotą, ar papasakok kokį nors juokingą nutikimą, įvykį - stebėk jų reakciją; jei jie juoksis, šypsosis, reiškia, kad tu tiems žmonėms patinki, jei žmogus nesupratęs tavo sąmojo bandys patikslinti informaciją ar nesupratęs ką nori pasakyti mestelės repliką - tas žmogus nėra tavo gerbėjas. Tai gana paprastas metodas, kurį galima išbandyti ne tik su priešinga lytimi, bet ir pažįstamų, draugų rate. - kai žmogus patinka, tai ir pats kvailiausias anekdotas sukels šypseną.

Dar vienas sv
arbus ... Skaityti toliau »
Prisegta:
Kategorija: Vyras ir moteris | Peržiūrų: 10987 | Sukūrė: markis | Data: 2009-Liepa-03 | Komentarai (5)


Vai
kščiojau Vingio parku, džiaugiausi bundančia gamta ir staiga prisiminiau vieną frazę, sakytą man tikybos mokytojo prieš dvylika metų.  Ji buvo ištarta po to, kai su juo įsivėliau į lab ... Skaityti toliau »
Prisegta:
Kategorija: Vyras ir moteris | Peržiūrų: 962 | Sukūrė: markis | Data: 2009-Balandis-27 | Komentarai (0)


Kiek kainuoja atvirumo, nuoširdumo akimirka? Kiek kainuoja šypsena, kiek kainuoja koketiškas žvilgsnis arba beviltiškos pastangos pakeisti pasaulį, aplinkinius žmones? - ar daug minčių kyla po to, kai susitinkame su senu draugu ar drauge ir nejučia pradedame galvoti, kad viskas, kas mus supa, yra niekas palyginti su jausmais?


Žiūrėjau filmą, jame išgirdau žodžius, kurie skambėjo taip: "Ar svarbūs pinigai, ar svarbu tai, kas vyksta, juk svarbiausia gyvenime yra jausmai...". Susimąsčiau. Kiek daug tuose žodžiuose tiesos. Juk žmogus, kuris sėdi šalia, kartais gali būti vien tik šešėliu, kuris tik akimirką šmėstelėja gyvenime, o kitą akimirką suvoki, kad visas pasaulis sukasi vien tik apie jį.
... Skaityti toliau »
Prisegta:
Kategorija: Vyras ir moteris | Peržiūrų: 715 | Sukūrė: markis | Data: 2009-Balandis-14 | Komentarai (2)


Inercija. Laikrodis tiksi, o kartais atrodo, kad net sustoja. Draugų, pažįstamų gyvenimai lekia pro šalį, o kasdienybė ir rutina, atrodo, atima visas galimybes iš tikrųjų jaustis laimingam.

Kantrybės kantrybės... ir vis neišeina, vis negali rasti sau tinkamo žmogaus. Aplink daug vienišų sielų, kurios šaukia skirtingais balsais, bet visos ištroškusios meilės, šilumos. Vienos mažiau, kitos daugiau, bet visi turi vieną ir tą patį tikslą.

Vienas vyras netinka, kodėl, net nežinau... o štai šitas , naaaa jis kažko netraukia manęs, o gal štai jis, o taip.. o kokios akys, koks žvilgsnis. O kokios mintys. Mes tokie panašūs, bet kas.. kodėl?.. aš juk taip noriu, labai, bet nesigauna. Ar aš jam nepatinku? Juk vos prieš akimirką man atrodė, kad tuojau tuojau jis bus mano, bet vėl nesėkmė...

Kaip sunku, kokie vieniši vakarai, pavasaris už lango, taip norisi vakarus leisti mylimo žmogaus glėbyje, romantiškai vaikščioti, kalbėtis apie svajones, apie ateitį... bet nėra su kuo, štai, eina vaikinas, gal jį užkalbinti? - Gal tai jis? Aaaaa... viena mergina jau įsikibo jam į parankę, vėl ne tai...

Kur gi, tu, mano mylimasis? - Aplinkiniai sako, kad reikia laiko, reikia kantrybės, kad tas vienintelis ateitų, įžengtų į mano gyvenimą, bet jo nėra vis nėra... labai sunku laukti.

Ko gero, panašiai jaučiasi ... Skaityti toliau »
Prisegta:
Kategorija: Vyras ir moteris | Peržiūrų: 683 | Sukūrė: markis | Data: 2009-Balandis-07 | Komentarai (3)


Pastaruoju metu, aplink vyksta begalės diskusijų apie jausmus, vyrą, moterį. Kam jie ir kodėl sutverti. Kas ką myli, kodėl myli ir už ką. Onutė myli Petriuką, o Petriukas nemyli Onutės. Nors iš tikrųjų, viskas taip elementaru, jog  atrodo, kad bereikia tik sutikti savo antąją puselę, kad galėtum užpildyti viduje esančią tuštumą, tačiau šiuo atveju labai tiktų vienas iš posakių: "Kuo giliau į mišką, tuo daugiau medžių". Ar iš tiesų tie medžiai tokie painūs ir surasti tą vienintelį žmogų yra taip sunku? Kas daro įtakos tam, jog šią akimirką vis dar esame vieni, o gal kažką mylime, o gal kažkas myli mus, bet...

... Skaityti toliau »
Prisegta:
Kategorija: Vyras ir moteris | Peržiūrų: 949 | Sukūrė: markis | Data: 2009-Vasaris-09 | Komentarai (11)


Iš tiesų, ko reikia, kad mergina atkreiptų dėmesį į vaikiną? Ar mitas apie tai, jog pinigai yra tik pinigai yra iš tiesų niekinis? - Ar iš tikrųjų viskas taip nekalta, ir skambi frazė, kad "svarbu, kad žmogus geras būtų..." nėra nuvalkiota? - Manau, kad šiuo atveju, šio filmuko moralas turi šiokią tokią prasmę, nors tikiu, jog kai kurios dailiosios lyties atstovės neskubės su tuo sutikti, tačiau...

Pinigai simbolizuoja jėgą, valdžią, nepriklausomybę - tai stiprus svertas bendraujant su žmonėmis. Sakoma, jei turi pinigų, visada turėsi ir draugų. O kas yra pinigai? - Ką reiškia pinigai, viliojant moterį? - imkime labai paprastą pavyzdį: paprastas studentas ir pasiturintis verslininkas, tebūnie jų amžius panašus - skiria maždaug 6 metai. Ir ką gali pasiūlyti varganas studentas, ir ką verslininkas? - Kontrastas iš tiesų nėra mažas, - verslininkas važinėja su naujutėliu automobiliu, o studentas viešuoju transportu; verslininkas merginą gali nusivesti į prabangiausią restoraną, o studentas bendrabutyje išvirti makaronus ir t.t. - Bet kuri mergina pagalvos apie tai, ką ji, gyvendama su žmogumi, kuris turi tvirtą finansinį pagrindą po kojomis, jai duos, kokia bus jos ateitis. Pradedant automobiliu, būstu, baigiant drabužiais - materialus pasaulis be problemų. Yra ir dvasinė šio medalio pusė, o kaip gi ji? O iš tikrųjų, kie ... Skaityti toliau »

Prisegta:
Kategorija: Vyras ir moteris | Peržiūrų: 825 | Sukūrė: markis | Data: 2009-Sausis-23 | Komentarai (13)


Vieną vakarą klausiausi dainos, kurios paskutiniai žodžiai buvo tokie: man reikia to vienintelio žmogaus, bet jis kažkur minioje.. ir jis pasiklydo. Žmonės kuria šeimas, suranda vienas kitą ir išsirenka gyvenimo partnerius iš milijonų pretendentų. ... Skaityti toliau »

Prisegta:
Kategorija: Vyras ir moteris | Peržiūrų: 696 | Sukūrė: markis | Data: 2008-Gruodis-26 | Komentarai (4)


Rašant apie objektyvius dalykus, tokius, kaip gyvenimo partnerio pasirinkimo kriterijai, nelieka vietos pagrindiniam dalykui - jausmams. O kas yra Jausmas? - kas tai? - kam tai? - ar tai konkretus noras, ar galime jį išmatuoti kažkokia dimensija, ar jis lyg sveikasis skaičius, kuris gali įgauti tik sveiko skaičiaus išraišką: 0 arba 1? Išmatuoti tai, kiek yra svarbus žmogus labai sunku, o gal tai tiesiog iš inercijos sklindantis jausmas nukreiptas konkrečia linkme? - atsakymus sunku rasti, bet atėjus tam tikrai akimirkai, galima paklausti savęs: kaip gi aš jaučiuosi šalia Tavęs, kodėl aš noriu būti su Tavimi?

Myliu - nemyliu, noriu - nenoriu - nežinau, gal... Dieve, aš negaliu apsispręsti! - Nejučia viduje gimsta tokia panika, kad rodos, galėtum nusirauti visus plaukus nuo galvos, kad tik rastum atsakymą. - Pažįstamas jausmas? - Viskas gerai, tai išgyvena daugelis, tikriausiai visi. Tai būdinga ne tik moteriškai giminei, bet taip pat ir vyrams. Kodėl? - atrodo, jog kartais esame pakankama ... Skaityti toliau »
Prisegta:
Kategorija: Vyras ir moteris | Peržiūrų: 1572 | Sukūrė: markis | Data: 2008-Gruodis-14 | Komentarai (13)


Suprasti moteris yra labai sunku, nors moterys dar dažniau deklaruoja, jog vyrai joms taip pat didelės paslaptys. Ir vieni ir kiti būgštauja tuo atveju, kai nesiseka užmegzti romantiškų santykių su trokštamu priešingos lyties objektu. Moterys dažnai nežino ko ir kada nori, nesusigaudo savo jausmuose, jų nuotaikos ir norai nepastovūs kaip mėnulio fazės. Vyrai dažnai demonstruoja savo nejautrumą, abejingumą, nesupratingumą ir savanaudiškumą. Pripažinsiu, jog suprasti moteris nėra taip lengva ir paprasta, kaip gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio, mat tos, kurios akivaizdžiai rodo simpatiją vyrui, dažnai lieka kitoje barikadų pusėje nieko nepešusios, o tada pradeda galvoti, kad kažkas su jomis negerai. Kokia turi būti moteris, kad ji trauktų vyrus?

  • Besirūpinanti savimi, - skirianti deramą dėmesį savo išvaizdai mergina visada buvo ir bus vertinama vyriškos lyties atstovų. Sugebėjimas patraukti stiprios ... Skaityti toliau »
Prisegta:
Kategorija: Vyras ir moteris | Peržiūrų: 1162 | Sukūrė: markis | Data: 2008-Gruodis-03 | Komentarai (13)

« 1 2 3 »