Pagrindinis » 2010 » Rugsėjis » 16 » Nauja banga
16:16
Nauja banga

Ar teko kada nors kelti sau klausimą, kas butų, jei būtų? O tiksliau, ar norėtumėte gimti, būti kitokiu, nei esate? Ar norėtumėte gyventi kito, jums gerai pažįstamo draugo gyvenimą? O gal kito žmogaus gyvenimas jums atrodo toks apgailėtinas ir nieko vertas, kad jaučiatės pakylėti, kad esate tuo kuo esate šiandien? Ko gero, nėra nė vieno žmogaus, kuris apie tai nebūtų susimąstęs.

Dažnai kito žmogaus gyvenimas mums gali tapti etalonu arba akivaizdžiu pavyzdžiu, kuo nenorėtumėme būti. Iš pirmo žvilgsnio, viskas atrodo nepaprasta ir nekalta, tačiau paprastų dalykų gyvenime juk nebūna, ypač tada, kai kalba pasisuka apie asmenybę, apie mus pačius.

Jei, prieš gimstant, jums kas nors leistų pasirinkti: 1)> Charakterio savybes 2)> Intelekto lygį (protą) 3)> Visą gyvenimą lydinčią sėkmę, -> kurį vieną iš jų pasirinktumėte? Tikriausiai, nėra taip lengva, jei ne žodelis „bet"... jei pasirinktumėte tam tikrą charakterio savybių rinkinį, tai gyvenimas būtų nuostabus ir spalvotas, nors dėl to nukentėtų jūsų protiniai gebėjimai ir sėkmė. Jei pasirinktumėte aukštą intelektą, tai būtų didelė tikimybė, kad tapsite protingu šunsnukiu, kuriam gyvenime tiesiog nesiseka. O jei... jei visą gyvenimą lydinti sėkmė jus padarytų kvailu ir visiškai sutrikusiu žmogumi, kuris, nors ir būtų ne itin populiarus tarp žmonių, bet kuriam visada sektųsi?

Tikriausiai, norėtųsi visų trijų, visko: gero charakterio, proto ir sėkmės. O vis dėl to, gal būt galvojate, kad turėdami puikų charakterį ir daug draugų, gyvenime neprapultumėte? Gal įžvalgus protas ir aukštas intelekto lygis būtų tai, ko jums reikia, nesvarbu, kad visa gyvenimą būtumėte vienas ir dėl to jaustumėtės nuskriaustas? O jeigu... jeigu sėkmė, yra viską apimantis faktorius padarytų jus laimingu, - laimėtumėte loterijose, visada atsidurtumėte vietoje ir laiku, tačiau žmonės jūsų vengtų ir niekaip nesugebėtumėte baigti vidurinės mokyklos?

Neužtenka būti vien protingu, vien nuostabiu žmogumi ir tuo, kurį visą gyvenimą lydi laimingi atsitiktinumai. Daugelis iš mūsų norėtų visko viename, lyg Nescafe 3in1, kaip manote, ar tai yra įmanoma?

Svarstant vien iš teorinės pusės, prielaida, kad gali egzistuoti žmogus, turintis visus tris komponentus, teoriškai galima, tačiau praktiškai... kiek pažįstate žmonių, kurie be to, kad būtų protingi, nuostabūs ir pasiaukojantys žmonės, būtų taip pat nuolatos lydimi sėkmės? – manau, kad tokius žmones tikrai žinote, tačiau, ar žinote, kaip iš tikrųjų jie jaučiasi ir kas iš tikrųjų sukasi jų galvose, gyvenimuose? Juk trijų metų Velykinis kiaušinis atrodo lygiai toks pat gražus kaip ir prieš tris metus, tik jūs to nežinote. Tikriausiai norėtumėme atsidurti tų laimingųjų vietoje vien dėl to, kad iš šalies atrodo, kad štai tas mūsų pažįstamasis turi viską ko jam reikia... gera darbą, draugų ir sėkmę, bet ar iš tikrųjų, to negali turėti kiekvienas iš mūsų?

Nėra lengva suprasti, įsijausti į kitą žmogų, tačiau lengva norėti, kad mūsų gyvenimas būtų lygiai toks pat. Daugelis žmonių, net nebando suprasti, kodėl tas ar kitas pažįstamasis yra toks, koks yra. Jis pasiekė gyvenime tai, ką norėjo, ir kodėl mes norime būti juo? – juk dažniausiai pateisiname savo gyvenimą tuo, kad mes tiesiog nesame tuo konkrečių, super laimingu žmogumi, nes neturime pakankamai proto, asmeninių charakterio savybių ir sėkmės.

Vis dėl to jei kas nors leistų pasirinkti kitą, kitokį gyvenimą, ar jį iš tiesų rinktumėtės?


Kategorija: Darbas su savimi | Peržiūrų: 912 | Sukūrė : markis | Tags: qwewqeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee | Įvertinimas: 0.0/0
Viso komentarų: 4
2010-Rugsėjis-24
1. Alfredas [Įvesti]
Manau, kad charakterio savybes išsiugdyti galima, nors tai nėra lengva, reikia dirbti pačiam su savimi ir tai yra labai ilgas procesas... Sėkmė irgi pasiekiama, tik reikia sumokėti labai didelę kainą. Tai irgi yra labai ilgas procesas... O kuo aukštesnis intelekto lygis, tuo labiau žmogus linkęs viską apsunkinti ir yra įsitikinęs, kad jis viską žino. Jeigu būtų galima rinktis, tai gimęs pasirinkčiau meilę, kurią galėčiau dalinti žmonėms - tai tiesiausias kelias į sėkmę ir laimę.

2010-Rugsėjis-27
2. Andželika [Įvesti]
Rašinio pradžioje užduotas klausimas, ar pagalvojate, kas būtų, jei būtų, kažkaip iškart priminė kvantinės fizikos "postulatus", o jie kartais nuteikia kažkiek filosofiškai, jei taip galima pavadinti. Dabar kas liečia kitus, apie kuriuos galvojame, kad jiems sekasi, o mums trūksta charakterio, proto, sėkmės.. atsiranda iš paprasčiausio palyginimo - kiek aš esu nevykėlis x ar y atžvilgiu, t.y. nesugebu pasiekti to ar ano, ką kitas, atrodytų, pasiekė net nedėdamas pastangų (į pasiekimus, be abejo, įeina visi įmanomi dalykai: socialinė ir asmeninė sėkmė, ir t.t. Aš nežinau, ką atsakytų kiti į šį klausimą, bet jei rašiny keliami klausimai, į kuriuos galiu atsakyti individuliai, tai galiu pasakyti, kad kito žmogaus gyvenimo aš gyventi nenorėčiau.. paprasčiausiai labai vertinu savo asmeninę gyvenimo patirtį ir patyrimą, man patinka žmonės, su kuriais aš bendrauju, patinka veikti, ką veikiu, žinau, ką norėčiau tobulinti. Būna akimirkų, kad imi svyruoti, jaustis degraduojantis (na čia gal žiauriai skamba tik..), būtent tokios akimirkos gal ir daro mus "silpnesnius" ir manančius, kad kažkam gyvenime sekasi labiau... kad jam viskas ranka pasiekiama... Bet vis tiek aš asmeniškai niekad nenorėjau gyventi kažkieno kito gyvenimo arba atsidurti kito žmogaus kailyje..
Na o jei toks žmogus, kurio kailyje kažkas norėtų būti yra.. irgi nėra blogai. Aš manau, kad toks žmogus ar žmonės turi būti kiekvieno žmogaus gyvenime. Nors galima gražiai skelbti, kad autoritetų nėra, ir kad griaukime visus stabus ir bla bla.. Tačiau tai tik radikalūs šūksniai. Man atrodo, kad savo aplinkoje turime turėti kažkokių žmonių, kurie mums atrodo žemiškieji "idealai", t.y. kuriais mes žavėtumėmės, ne sektume kaip avinai, tačiau žinotume, ko norime iš to žmogaius išmokti ir panašiai. Tokiu pačiu būdu laviname ir savo charakterį, intelektas irgi nėra toks jau sustingęs reiškinys, kurio norui esant negalėtum tobulinti.. na o sėkmė... Sėkmė man asocijuojasi ne visada su laimėjimu loterijoje ar kažkuo panaįiu, gal sėkmė slypi ir pačiame požiūryje į dalyką.. Vienam nepavyko kažkas gyvenime iš pirmo karto tai jis sakyskad jis nelaimingas, kitas bandys tą patį 10 kartų, paskutinį pasiskes, ir jis sakys- aš sėkmingas, laimingas ir pan.
Tokia mano kukli nuomonė.

2010-Rugsėjis-29
3. Marius (markis) [Įvesti]
O vis dėl to, šį bei ta aš norėčiau pakoreguoti savyje, savo asmenybėje, ir manau, kad kiekvienas savyje rastu tuos mažus kabliukus, kuriais nėra visada patenkintas kad ir tas pats mūsų fizinis kūnas, juk jis taip pat turi didelę įtaką gyvenime, kuri gali būti drąsiai priskirta prie sėkmės tipo -juk tau pasisekė, kad gimei gražus/graži, o kaip taisyklė, jei jau esi graži mergina, tai daugeliu atveju, gali būti ir ne visai intelektuali asmenybe, juk tam yra Olia lia smile - o kad ir gali būti paskutinis šunsnukis, bet jei busi super protingas...- vėl rasi kelia pas žmones. - manau, kad visa ko esme, tiesiog nebūti nuobodžia vidutinybe, - svarbu būti išskirtiniu, kitokiu - pakvaišusiu, mielu, protingu, stipriu... nesvarbu kokiu, bet svarbu būti.

2010-Spalis-02
4. Andželika [Įvesti]
Na, kad kažką savyje norime keisti, manau, yra normalu - tai gali , aišku, iš kurios pusės pažiūrėsi, gali būti ir judėjimas tobulumo link (na, čia ta prasme, kad judi į priekį), kita prasme kitimas (jei fizinis, gali būti ir ne tik tobulėjio, bet kai kuriais atvejais ir degradavimo požymis) :D Na bet aišku, kad čia kalba eina apie tą gražų augimą..
Kita vertus, Mariau, aš manau, kad savaime būti kitokiam, t.y. sąmoningai suvokti, kad esi kaip visi ir stengtis būti kažkokiam kitokiam yra truputį toks savęs pritempimas už ausų. Man atrodo, kad svarbu yra apskritai ieškoti savęs, savo kažkokios šerdies (o tai, ko gero, vyksta vią gyvenimą), ir tik atrasdami save kažkuo ir išsiskiriam, esame kitokie "iš savęs" ir paprasčiausiai dėl to išskirtinumo nesukam sau galvos, kaip aš atrodau kitiems: ar toks kaip visi, ar esu išskirtinis, kitoks... o dar bendriau imant, tai vis tiek esame visi vienodi, ir kitokie kažkokiai daliai žmonių. Tiesiog kaip ir viskas turime ne vieną pusę, o tas ir yra gražu :)

Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]