Pagrindinis » 2011 » Lapkritis » 18 » Tai, kas svarbu
07:56
Tai, kas svarbu
Tiek daug kalbama apie meilę ir jos reikšmę gyvenime, kad kartais atrodo, kad nieko svarbesnio šiame pasaulyje nėra, bet ar iš tikrųjų viskas sukasi tik apie jausmus? Vyrai ir moterys tokie skirtingi ir tokie panašūs, kad be perstojo analizuoti jų veiksmus ir tikėtis, kad rasime konkrečius atsakymus, kad egzistuoja bendros abiems lytims elgesio normos, būtų tiesiog naivu. Tiesa, labai ryškūs žmonių stereotipai daugeliu atvejų nepriklauso nuo lyties, tačiau moteriškas emocionalumas ir vyriškas racionalumas visais atvejais įgauna pačias baisiausias formas tik esant kraštutinumams.

Labai paprasta piešti paveikslus, kai turime tik dvi spalvas: juodą ir baltą, tačiau kad ir kaip paprastai ir elementariai kartais atrodytų mus supantis pasaulis, santykiai su mus supančiais žmonėmis yra visa ko pagrindas. Šeima ir patys artimiausi žmonės, kuriems jaučiame išskirtinius jausmus – tai ir yra visas mus supantis pasaulis. Nereikia dalinti savęs visam pasauliui, kad suprastum ko nori ir išreikštum savo mintis, meilę. Taip, vyras ir moteris sutverti būti kartu, bet ar galime teigti, kad sąjunga tarp jų jau iš anksto nulemta sėkmei? Vargu, juk tiek daug nesusipratimų ir neaiškumų iškyla gyvenat ar kasdien matant tą patį žmogų. Kompromisai, susitaikymas, o gal savęs apgaudinėjimas? Nėra jokio konkretaus vadovėlio, kuriame būtų aiškinama, kaip elgtis kiekvienu konkrečiu atveju su kiekvienu konkrečiu žmogumi. Žmonės juk kaip ir snaigės - dviejų vienodų nėra, tad ir supratimas, kaip sėkmingai bendrauti su konkrečiu žmogumi negali būti apibrėžiamas kaip taisyklė.

Manau, kad turiu rūpintis žmonėmis, kurie aplink mane, būti teisingas pats su savimi ir tuo pačiu su aplinkiniais, bet kas gali patvirtinti, kad mano supratimas ir mano  tiesos suvokimas yra būtent tai, apie ką turėtų galvoti kiekvienas žmogus? Iš tiesų, galima nuklysti į aibes filosofinių apmąstymų apie tai, kas yra teisinga, o kas ne, juk kiekvienas iš mūsų turime savo, labai konkrečią ir pačią tikriausią tiesą ir pasaulio suvokimą. Meilė ir santykiai su priešinga lytimi taip pat glaudžiai susiję su mūsų suvokiama tiesa ir supančio pasaulio interpretacija. Kita vertus, viskas nėra taip sudėtinga, kaip gali atrodyti – juk visada, bet kuri žaizda, egzistuojanti žaizda, greitai užgyja ir ją čia pat pamirštame, vos tik randame tai žaizdai pagydyti reikalingus vaistus. – kalbame ir mąstome apie tai, kaip sunku gyventi be artimo žmogaus, o vos tik jam atsiradus, buvusios mintys apie vienatvę staiga kažkur išgaruoja, jų nelieka, nes ta konkreti žaizda – jai rastas vaistas, ji jau išgijusi.

Kategorija: Vyras ir moteris | Peržiūrų: 825 | Sukūrė : markis | Įvertinimas: 0.0/0
Viso komentarų: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]