Pagrindinis » 2011 » Kovas » 10 » Prisitaikyti arba ... arba NE!
13:43
Prisitaikyti arba ... arba NE!

Tikriausiai esate sutikę ne vieną žmogų, kuris galvoja, kad visi žmonės, esantys aplink, turi prisitaikyti prie to žmogaus norų, ambicijų, asmeninių savybių ar elgesio ypatumų. Vis dėl to, ką daryti, kaip elgtis sutikus tokią asmenybę? O gal mes esame lygiai tokie patys? – pykstame, kai kas nors kėsinasi į mūsų asmeninę erdvę, jei kas nors bando prieštarauti, tuojau pat čiumpame į atlapus, save laikome protingesniais už 90% Žemės planetoje gyvenančių žmonių, ypatingai mėgstame vienatvę ir stengiamės pasinaudoti net menkiausia galimybe visiems parodyti kokie esame šaunūs ir kokie „nešaunūs" yra aplinkiniai. Jei galvojate, kad paprastumas puošia žmones ir stengiatės būti paprastu ir nuoširdžiu su aplinkiniais, tai tokio tipažo žmones vargu ar suprasite, nes tikriausiai apie juos galvosite kaip apie arogantiškas ir išpuikusias asmenybes, kurie save lygina nebent tik su dievais.

O kaip gyventi tokiems žmonėms, kaip jiems prisitaikyti visuomenėje ir kaip rasti bendraminčių? – kad ir kaip keista būtų, žmonės, galvojantys jog aplink juos turi suktis pasaulis nelieka nuošalyje. Kodėl? Labai paprasta teorija – tokie žmonės daugiausiai galvoja tik apie save, apie savo poreikius, ambicijas ir dažniausiai turi užsibrėžtus tikslus, kurių aktyviai siekia. Kita vertus, arogantiškai, užsispyrusiai asmenybei labai sunku dirbti komandoje, būti tarp žmonių, kadangi gebėjimas bendrauti ir rasti kompromisus, kurie neišvengiami beveik visose gyvenimo situacijose, yra ypač sunki užduotis.

Sudėtinga adaptacija naujų žmonių rate, naujame darbe, kompleksai bendraujant ir stengiantis vengti bet kokio artimesnio kontakto su žmonėmis, - tai atsiskyrėlio gyvenimo būdas. Tokie žmonės dažnai nepasitiki savimi, turi labai silpnai išvystytą empatiją ir visada stengiasi ginti savo nuomonę, nes jiems atrodo, kad bet koks kitoks pasisakymas konkrečiu klausimu yra kaip tiesioginė ataka prieš jį patį. Nereikėtų apsigauti ir galvoti, kad atsiskyrėliai yra silpnos ir gležnos asmenybės – tik nebijantis vienatvės žmogus yra stiprus, - jam nereikia paramos, nereikia draugijos, nereikia draugų, jam nereikia nieko, nes viskas ko reikia, tai yra jis pats. Deja, tokie žmonės nesugeba prisitaikyti nei darbinėje, nei asmeninio gyvenimo erdvėje, todėl yra pasmerkti savo gyvenimą leisti vienatvėje...

Kategorija: Darbas su savimi | Peržiūrų: 673 | Sukūrė : markis | Įvertinimas: 0.0/0
Viso komentarų: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]