Pagrindinis » 2012 » Liepa » 30 » Kai emocijos svarbiau už viską
09:02
Kai emocijos svarbiau už viską

Manoma, kad karšti, temperamentingi žmonės ir tautos, gyvena pietuose, tačiau tai tik dar vienas stereotipas, kuris toli gražu ne visada yra teisingas. Gal ir taip, lietuviai nėra tokie karšti, kaip Europos pietuose gyvenantys kaimynai, bent jau ne visi, tačiau auksas, kaip žinia, kartais ir pelenuose žiba. Tikrai nereikia toli dairytis, kad sutiktumėte energingą ir „amžinai degantį" žmogų, taip ir aš pažįstu tokių žmonių ir ne vieną.

Moteris ar vyras? Taip, yra ir vyrš, bet emocijų karalienės – moterys, taip būtent jos labiausiai išreiškia savo emocijas, ypač, kai kalba eina apie kraštutinumus. Iš tiesų, kartais stebiuosi, iš kur kai kurie žmonės semiasi tiek energijos ir turi jėgų viskam, kad ir besaikiam plepėjimui, besaikiam lėkimui kažkur, kartais atrodo, kad tokių žmonių užpakaliuose įtaisyta torpeda. Žinoma, tai visiška priešingybė lėtiems, viską gerai apmastantiems žmonėms, tačiau...

Darbšti, protinga, komunikabili... greitai užsideganti, silpnos valios, karštligiškai metanti visus pradėtus darbus, jei tik jie pradeda nepatikti – viskas vyksta čia ir dabar dažnai negalvojant apie būsimas pasėkmes. Reikia pripažinti, tokiems žmonėms gyvenime nesiseka – jie nesugaba pabaigti to, ko pradėjo, dažnai keičia darbo vietas, nepastovus būdas verčia dažnai konfliktuoti su supančia aplinka ir šeima. Ten kur privalumai, visada bus ir trūkumai, juk nėgali būti jokio veiksmo, be atoveiksmio.

Energijos skirstymas ir jos perteklius taip pat gali būti piktybiškas – kaip pavyzdys, visur konfliktinių situacijų ieškanti asmenybė, žinoma, tai labiau būdinga vyriškai giminei, kadangi mes, patinai, dažnai rodome ir mums patinka rodyti savo fizinės jėgos pranašumą prieš kitus individus. Tačiau kaip vyriška giminė tvarkosi su emocijomis? Stereotipų, ko gero, lipinti negalime, visokių žmonių yra, tačiau vyrai mąsto vienodai - kam aušinti burną, jei galiu pakelti ranką? – reta moteris išdrįsta rodyti savo pranašumą kumščiu – dažnai dailiosios lyties atstovių pagrindiniu ginklu tampa liežuvis.

Vis dėl to, tenka pripažinti, kad emocijos labai dažnai kiša koją tiek karjeroje, tiek asmeniniame gyvenime, taip, kalba eina apie neigiamas emocijas ir jų demonstravimą. Reikia pripažinti, kad dažnai veiksmus, mintis, elgesį lemia ne subjektyvūs veiksniai, o emocijos. Tie žmonės, kurie sugeba energiją derinti su logika ir racionalumu. Gyvenime pasiekia kur kas daugiau nei tie, kurie „pyška ir spirga" pirmai progai pasitaikius.

Kategorija: Vyras ir moteris | Peržiūrų: 712 | Sukūrė : markis | Įvertinimas: 0.0/0
Viso komentarų: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]