Pagrindinis » 2011 » Spalis » 5 » Tie, kurie lieka šešėlyje…
22:08
Tie, kurie lieka šešėlyje…

Ne visi gebame būti prezidentais, ne visi galime sukurti ir sėkmingai vystyti nuosavą verslą ir ne visi galime pakelti gulinčią šiukšlę daugiabučio namo laiptinėje ir ją išmesti... daug ko negalime daryti taip, kaip daro kiti, aktyvesni ir labiau iniciatyvesni žmonės. Visada mąsčiau ir vis dar tebemąstau, kuo skiriuosi nuo tų, kurie gyvena aplink mane. Ar konkrečios, visiems žinomos asmenybės yra tas pavyzdys, kuriomis norėčiau sekti? O gal aš galiu būti tuo pavyzdžiu, paskui kurį eitų minios? Daugelis apie tai net nesusimąstome, tačiau įvardinti save, kaip tam tikrą sluoksnį visuomenėje užimantį individą vis dėl to reikėtų. Kodėl? Paprasta priežastis, tam, kad identifikuoti save. Neturėdami identiteto, neturėsime konkrečios vietos, be konkrečios vietos visuomenėje būsime kažkuo, kažkuo, kas gyvena šešėlyje ir niekam nesirodo. Tiesa, taip gyvena daugelis, - sava pieva, savas kiemas, - geriausiu atveju viešas pasipiktinimas ir kritika, ciniškas požiūris ir jo išreiškimas. Apskritai, žmonės yra linkę kritikuoti kitus ir negalvoti apie tai, koks yra jų gyvenimas.

Mano kaimynas, jis teigia, kad labai myli žmones, kad beveik visą gyvenimą vadovavo žmonėms, kad jam žmonės labai rūpi ir kad jis visada stengiasi būti sąžiningu ir žmogišku, tačiau jis beveik į kiekvieną žvelgia su įtarimu ir galvoja, kad jį visi apgaudinėja ir nori apvogti, ta viešai deklaruojama meilė žmonėms akivaizdžiai peraugusi į homofobiją ir paranoją. Man toks jo dviprasmiškas požiūris ir minčių išreiškimas atrodo keistas, gal vien dėl to, kad mano supratimas apie tai, kuo aš esu kitiems yra svarbesnis nei tai, kuo aplinkiniai yra man?

Akivaizdu yra tai, kad daugelis dalykų, daugelis įvykių, kurie sukasi kiekvieno mūsų gyvenime priklauso nuo požiūrio į viską, kas mus supa. Jei mane apgavo žmonės, apgavo konkreti įmonė, ar valstybė, ar dėl to reikia kaltinti valstybę, reikia kaltinti visą pasaulį? Vien dėl to, kad aš leidau, kad mane apgautų? Viskas priklauso tik nuo mūsų, kuo esame sau, tuo mums yra ir mus supanti aplinka.

Ir vis dėl to, dramos vyksta asmenybių pasaulyje, toli gražu ne objektyviuose, kasdieniniuose dalykuose. Dažniausiai tie žmonės, kurių mes nepastebime yra viso to pasaulio, kurio mes nepažįstame dalis. Jie šešėlyje, jų gyvenimai šešėlyje, juk niekas apie juos nežino, nekalba, bent jau viešai, o apie tuos, apie kuriuos kalba, apie tuos, kurie yra pasmerkti būti įvykių centre, mes žinome tiek daug, kad nejučia pradedame tikėti, kad tie žmonės, kad jie kitokie, kad jie skiriasi nuo mūsų vien dėl to, kad jų gyvenimai yra vieši.  

Peržiūrų: 653 | Sukūrė : markis | Įvertinimas: 0.0/0
Viso komentarų: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]