Pagrindinis » 2012 » Gruodis » 11 » Sutinkam pagal rūbą, palydim pagal protą?
09:11
Sutinkam pagal rūbą, palydim pagal protą?

Studijuojame Vilniaus Universitete verslo vadybą, antros pakopos magistrantūros studijos. Verslo vadybos paskaitoje, tiksliau tos paskaitos dėstytojo vietoje pamatome... Minedą. Žinant šios spalvingos ir gal kiek kvailokos personos biografiją ir beatodairiškus būdus siekti karjeros scenoje, puikiai suprantame, kad toks žmogus negali būti itin aukšto intelekto, juo labiau dėstyti paskaitą apie verslą. Ne vien Minedo poelgiai televizijos ekrane kelia juoką, šio žmogaus fizionomija taip pat daug ką sako. Apranga, veidas, laikysena transliuoja tai, kuo šis žmogus yra. O gal vis dėl to aš klystu?

Nusprendžiau atlikti eksperimentą; gatvėje pradėjau stebėti žmones ir bandyti atspėti, kokie tai žmonės. Gajūs stereotipai ir sukaupta patirtis neleido išlikti itin objektyviam, vien iš išorinių faktorių spręsti apie žmogų nesiryžau, reikėjo daugiau informacijos, juk sutikęs "pagal rūbą", turi suprasti koks žmogus slepiasi po tuo rūbu. Tam puikiausiai tiko nauji žmonės, kuriuos sutinku darbe arba laiptinėje – juos tenka ne tik matyti, bet ir su jais bendrauti. Galima skirstyti žmones į kategorijas, pagal tam tikrus stereotipus – tai dažniausiai pasiteisina, tačiau vis dėl to, ar tas „rūbas", veidas atspindi tikrąjį žmogų?

Esu įsitikinęs, kad išvengti stereotipų neįmanoma. Tendencijos aiškios, socialinė padėtis taip pat. Žinodami ir vadovaudamiesi šiais veiksniais lyg ir numanome, koks žmogus prieš mus, tačiau... koks gražus obuolys, raudonas, blizgantis, taip norisi jo atsikąsti, paragauti – krimst.. veidas persikreipia – skonis šlykštus. Metu neskanųjį obuolį kiek turėdamas jėgų į dangų, kad tik toliau nuo savęs. Reiškia, kad sultingo, gražaus obuolio išorė tėra tik graži išorė, taip pat ir su žmonėmis, fiziškai gražus ir gerai apsirengęs žmogus iš tikrųjų gali būti atstumianti asmenybė. Tiesa, dažniausiai mes žmones vertiname pagal jo statusą visuomenėje, darbą, ir tik po to, kai turime galimybę prisiliesti, pabendrauti, suprantame, kas yra kas.

Stengiuosi žmonių nesutikinėti „pagal rūbą", - svarbiausia, kas slypi žmogaus viduje, net ir žmogaus protiniai gebėjimai nėra tiek svarbūs – svarbu gerbti kiekvieną, jei tas kitas žmogus gerbia ir tave. Gali jis būti turtingas, žinomas visuomenėje veikėjas, ar politikas, o gal visiškas vargšas su tragiškai susiklosčiusiu gyvenimu – dažniausiai pagal žmogaus išvaizdą intuityviai galvojame, kad išorė atspindi vidų. Juk iš tikrųjų visi nepažįstami žmonės – be trūkumų, iki to momento, kol neprisiliečiame prie jų.


Kategorija: Darbas su savimi | Peržiūrų: 893 | Sukūrė : markis | Įvertinimas: 0.0/0
Viso komentarų: 2
2013-Sausis-06
1. Andželika [Įvesti]
Iš tikrųjų tai man atrodo, čia gali būti ilga diskusija ir netgi tyrimai kiekvienos šalies, dėl tų rūbų ir vidaus. bisai kas kita dėl veido. Galime pažiūrėti, kiek daug dėmesio skiriama rūbams ir atrodymui, bet ne "buvimui" Lietuvoje... Kartais pasižiūrėjus imu manyti, kad Lietuvoj svarbiau atrodyti nei būti. Kalbant net apie valstybę, kur politikai svaidosi frazėmis, o kaip atrodysim kontekste... Juk reikia pasipuošti šventiniais rūbais ir atrodyti ne tokiems biedniems, o įsipaišantiems į Europos kontekstą. kažkas panašaus dedasi ir žmonių galvose... Nes, žinoma, kaip visada- visko suabsoliutinti neįmanoma. iš kitos pusės rūbas - kaip kultūros kodas, siejamas su stereotipu, gali iš vienos pusės išreikšti žmogaus vidų, iš kitos - pranešti kitiems, kas tu esi. Nors su tais, kas tu esi, su tavim nepabendravus, galima oj labai suklysti:)

2013-Sausis-07
2. Marius (markis) [Įvesti]
Taip, deja taip, kaip atrodome yra svarbu, nors čia svarbu ir kontrastai, jei ta vadinama apranga, kad ir kokia ji bebūtų, stipriai krenta į akis, tai jau formuojame tam tikrą įvaizdį - kad ir vadovas, atėjęs į darbą su apdriskusiais džinsais, atrodo, kad jis vistiek išliks vadovu ir jam viskas galima. Bet detalės formuoja bendą paveikslą, kurios net ir pažįstant žmogų, kartais lemia iš tiesų daug arba viską. wacko

Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]