Pagrindinis » 2010 » Gegužis » 1 » Visai nekaltai
00:32
Visai nekaltai

Ko gero, kiekvienas žinome savo silpnąsias ir stipriąsias savybes. Kartais apie jas dažnai kalbame, o kartais jas tiesiog slepiame. Tai priklauso nuo to, kiek mums yra svarbi ta savybė. Jei kalbėsime apie tai, kokie esame šaunūs ir nepakartojami, ko gero, aplinkiniai galvos, kad esame per daug geros nuomonės apie save, jei galvosime, kad esame gyvenimo nuskriaustieji, aplinkiniai mūsų gailėsis, stengsis padėti, paguosti ir žinoma, patarinės kaip gyventi. Bet kokiu atveju, nuskriaustas gyvenimo žmogus mūsų visuomenėje yra labiau pageidaujamas dėl kelių priežasčių.

Visų pirma, tam, kad pasiguosti ar išpasakoti savo problemas, turi būti atviras ir nuoširdus su savo pašnekovu ir prašyti jo patarimo tam tikru, mus jaudinančiu klausimu. Žmonės mielai patarinėja vien dėl to, kad jiems palyginti paprasta yra matyti kito žmogaus gyvenimą ir jį interpretuojant, pasiūlyti savo pasaulėžiūrą ir supratimą apie gyvenimą perteikiantį patarimą. 

Visų antra, žmonės nesistengs jūsų atstumti vien dėl to, kad jie mielai jus išklausę ir pasakę keletą, jų manymu, teisingų patarimų, patys pasijus svarbūs ir reikalingi.

Iš tiesų, ar tas nelaimėlis nuo tų patarimų gausos taps laimingesnis, ar į juos įsiklausydamas savo gyvenimą tvarkys pagal kitų nurodymus, pats realiai nesuvokdamas ką daro, čia jau kitas klausimas. Esmė tame, kad niekada nieko nedarome vien dėl to, kad darytumėme, kiekvienas mūsų žodis, patarimas, kuriuo bandysime kitam žmogui nurodyti kaip jam reikia gyventi, bus niekas kitas, kaip tik  intervencija į kito žmogaus gyvenimą siekiant primesti kitam savo gyvenimišką "išmintį" ar pamokymus.

Nieko tame nuoširdaus nėra. Juk dažniausiai galvojame, kad esame patys teisiausi ir teisingiausi, kad mus supantis pasaulis yra visų pasaulių centras, o gyvenimo supratimas ir patirtis - tiesiog neįkainojama. Ar taip yra iš tikrųjų? - Filosofinis klausimas, tačiau, juk viskas, kas supa mus ir tiesiogiai veikia mūsų aplinką ir yra mūsų supratimas ir patirtis, tik kartais mes klaidingai galvojame, kad toks pat pasaulis, toks, koks yra aplink mus, yra ir aplink kiekvieną gyvą sutvėrimą, o ir taip pat pas tą patį nelaimingą žmogelį, kuriam bandome įpiršti savo patarimus ir mintis, kurie jam būti ne tik kad svetimi, bet ir visiškai netinkami.

Kategorija: Darbas su savimi | Peržiūrų: 699 | Sukūrė : markis | Įvertinimas: 0.0/0
Viso komentarų: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]