Pagrindinis » 2010 » Rugpjūtis » 17 » Nesu vertas...
17:29
Nesu vertas...

Iš tiesų, daugeliu atveju, kai susiduriame su kitų žmonių konkurencija realiame pasaulyje, į save  pradedame žvelgti lyg kreivame veidrodyje: matome iškreiptą, tikrovės neatitin
kantį savo paties atvaizdą. Visai nesvarbu apie kokią gyvenimo sritį bekalbėtumėme, visur susidursime ne tik su konkurencija, bet ir su ne visai objektyviu savęs vertinimu.

Apie save galime galvoti arba labai gerai, arba labai blogai, kaip jau buvo minėta, viename iš straipsnių, objektyvus savęs vertinimas yra būdingas labai mažam procentui žmonių. Tai reiškia, kad daugelis gyvena iliuzijų ir savų kompleksų susikurtame pasaulyje.

Iš tikrųjų nėra viskas taip paprasta, ypač, kai kalba eina apie priešingos lyties atstovus. Įsivaizduokime labai paprastą situaciją: vaikinui patinka labai graži ir protinga mergina, jis norėtų ją užkalbinti ir pakvieti į pasimatymą, tačiau negali, nes galvoja, kad jis jos nevertas, nes aplink ją sukiojasi labai daug vyriškos lyties atstovų ir tarp jų tikrai atsiras už jį geresnis. Nepasitikėjimas savimi, kompleksai ir prastas savo galimybių vertinimas pasmerkia išankstinei santykių nesėkmei, net santykiams dar ir neprasidėjus, nes vaikinas tiesiog neišdrįs pakviesti merginos į pirmąjį pasimatymą.

O kas nutiktų, jei vis dėl to vaikinas, sukaupęs visą drąsą merginą pakviestų, tačiau vis tiek nesijaustų jos vertas? Apskritai, kaip žmogus jaučiasi, kai jis turi ką nors, ko nėra vertas? Psichologinis diskomfortas yra stipresnis už bet kokius jausmus, už bet kokią aistrą ir tai tik laiko klausimas. Sakykime, vaikinas gerai praleidžia laiką su nuostabia mergina, merginai jis irgi pradeda patikti, ji norėtų su juo tęsti artimus santykius, tačiau laimingajam vaikinui atrodo, kad kažkas ne taip, kad tokia graži, nuostabi, nepakartojama mergina negali būti kartu su juo. Juk jis galvos apie tai, kad tokia kaip ji, aplink kurią sukiojasi tiek vaikinų, tikriausiai verta daug pinigų turinčio, išvaizdaus vaikino, bet kažkodėl ji domisi juo, o juk jis visai paprastas ir nuoširdus, sąžiningas sunkiai dirbantis eilinis Lietuvos pilietis. Ir vis dėl to, visoje šioje painiavoje  pasigendama vieno – merginos nuomonės, realiai, jos čia niekas ir neklausia, nes pats vaikinas nusprendžia viską už ją, už juos. Neobjektyvus savęs vertinimas, vidiniai prieštaravai ir kompleksai darys didelę įtaką šių dviejų žmonių santykiams tol, kol vaikinas pradės nuoširdžiai tikėti artimų santykių galimybe, bei bendra ateitimi nekreipdamas dėmesio į vyraujančią konkurencinę aplinką.

O kaip gi mergina, ką ji galvoja? – jei mergina nuėjo su vaikinu į pasimatymą, atsisveikinant jį saldžiai pabučiavo į lūpas ir išreiškė tolimesnį norą bendrauti, jos ketinimai yra rimti ir akivaizdūs, o ir ji pati galvoja, kad šis nuostabus ir paprastas vaikinas padarys ją laiminga, ir jai visai nebesvarbu, kad jis neturi pinigų ir yra paprastas, ji vertina visai kitokius, jos manymu svarbius jo asmenybės bruožus, tačiau vaikinas to nežino, nes vidiniai prieštaravimai jam neleidžia tiesiog klausyti širdies balso.

Iš tikrųjų, panašūs dalykai gali nutikti bendraujant ne vien tik su priešinga lytimi ir ne vien renkantis antrąją pusę, tačiau ir renkantis bet kokį daiktą, kuris reikalauja tam tikrų materialinių išteklių. Kartais, kai pamatome labai trokštamą daiktą, jo norime, bet pagalvojame, kad jis yra per brangus, per geras, per nuostabus, kad jį turėtume, nors finansai ir leistų įsigyti tą, taip trokštamą ir norimą daiktą, tačiau...

Nesu vertas... nes nesu vertas!!! – Tai žmonių tipas, kurie labai dažnai savęs gailisi labiau nei džiaugiasi gyvenimu. Tai tokie žmonės, kurie bijo svajoti, nes jų svajonės dažniausiai neišsipildo, nes jie neleidžia joms pildytis, vien dėl to, kad galvoja, jog nėra verti būti laimingi Iškreiptas savęs vertinimas ir „nevykėlio" kaukė dažnai tokį žmogų persekioja visą gyvenimą, tai pakeisti yra labai sunku, tačiau įmanoma. Viskas yra įmanoma, tik reikia to labai norėti.

Kategorija: Vyras ir moteris | Peržiūrų: 859 | Sukūrė : markis | Įvertinimas: 2.0/1
Viso komentarų: 1
2010-Rugpjūtis-24
1. Alfredas [Įvesti]
O jeigu dar prie to prisideda artimieji ir draugai, kurie, pasitaikius progai, kala į galvą: "O ką tu nori pasiekti? Tu nieko nepasieksi, net nebandyk, gal kažkam ir pasiseks, bet tikrai ne tau! Kokios dar svajonės? Nejuokink žmonių". Gerai, kad yra žmonių dar pasaulyje, kurie padrąsina ir sunaikina tą nepilnavertiškumo, nepasitikėjimo savimi jausmą, sakydami: "Tu tai gali, tik patikėk savimi, nėra nieko neįmanomo!".

Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]