Pagrindinis » 2010 » Gruodis » 10 » Misija... išgyventi?
20:12
Misija... išgyventi?

Manoma, kad mus, žmones, nuo gyvūnų skiria tai, kad sugebame jausti, jog turime emocijas, esame protingi ir sugebame racionaliai mąstyti. Tai, kas daro mus stipriais prieš kitus pasaulio gyventojus, tuo pačiu mus ir pasmerkia. Šia tema labai daug kalbama, labai daug diskutuojama, kuriami mokslinės fantastikos filmai ir įvairiausios istorijos, o pasaulio pabaiga traktuojama ne kaip Antikristo atėjimas, o kaip žmonijos ir visa ko, kas gyva susinaikinimas.

Visada tikėjau, kad kiekvienas iš mūsų turime tam tikrą misiją, kurią privalome įvykdyti prieš tai, kol nepalikome šio pasaulio. Kažkam lemta būti karaliumi, o kažkam gyvenimą baigti vos jam prasidėjus, tačiau vis dažniau atrodo, kad gyvename ne

tikrame, o savo susikurtame iliuzijų pasaulyje, kuriame vyrauja įvairiausios emocijos, o vyraujančios abstrakcijos, blogio ir gėrio suvokimas tampa vos ne kiekvieno individo fantazijos apogėjumi.

Bet koks gyvūnas turi vieną vienintelį tikslą, tai tikslą išgyventi; be ambicijų, be emocijų, be sugebėjimo racionaliai mąstyti. Gyvenimas pats diktuoja išgyvenimo sąlygas ir tai nepriklauso nuo to, ko gyvūnas nori ar jaučia, anaiptol, jis net nesugeba kažko norėti, jausti – tiesiog yra ši akimirka ir ji jam svarbi, kai tuo tarpu žmogus, kiekvienas iš mūsų, taip įsijaučiame į norų ir emocijų sukurto pasaulio suvokimą, kad reali aplinka, tikslas ir gyvenimas tiesiog neegzistuoja.

Mokslininkai pripažįsta faktą, kad jei ne konkurencija, ko gero, žmogus nebūtų vystęsis ir tobulėjęs. Ta inercija kuri mus supa ir taip stipriai veikia, dar kartą įrodo, kad esame svarbūs tiek, kiek svarbios mūsų ambicijos ir norai.


Kategorija: Darbas su savimi | Peržiūrų: 685 | Sukūrė : markis | Įvertinimas: 0.0/0
Viso komentarų: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]