Pagrindinis » 2011 » Liepa » 3 » Laimėjau milijoną! Ne, ne Litų – Eurų!
18:14
Laimėjau milijoną! Ne, ne Litų – Eurų!

O iš tikrųjų, kaip pasikeistų gyvenimas laimėjus tokią sumą? Ar staiga viskas aplink nušvistų pačiomis gražiausiomis gyvenimo spalvomis, ar visos iki tol kamavusios problemos (ne tik finansinės) staiga imtų ir išnyktų? Taip, tai būtų didelė laimė, laimė laimėti loterijoje tokią didelę sumą ir ko gero net nekiltų klausimų, kur tuos pinigus dėti... juk tiek daug norų, tiek daug nekilnojamojo turto, automobilių, pramogų ir kelionių laukia...


Labai daug kalbama apie tai, kokie žmonės ir kada yra laimėję dideles pinigų sumas, tačiau apie tai, kaip klostėsi jų tolimesnis gyvenimas gavus didelę finansinę injekciją yra nutylima. Man būtų labai įdomu, ko gero, kaip ir kiekvienam, pajausti, suprasti, kad laimėjus milžinišką pinigų sumą, staiga gyvenimas apsiverčia aukštyn kojomis: nereikės eiti į darbą ir už varganus 2000 litų dirbti 8 valandas penkias dienas per savaitę ir dirbtinai šypsotis šefui, tikintis, kad vieną dieną jis pakels atlyginimą kokiais 200 litų... Neeeeee!..

Taip, kuo vargingesnė šalis, kuo vargingesnis ir mažiau uždirbantis žmogus, tuo finansinė gyvenimo pusė daro didesnę įtaką, tuo didesnis pinigų troškimas. Tie žmonės, kurie uždirba daug (sąlyginai daug) jie negalvoja apie tai, kad jie neturi pinigų. Lygiai taip pat, kaip sveikas kojas turintis žmogus negalvoja apie tai, kaip jam lengva vaikščioti, o invalidas, kuris nebevaldo pusę kūno tik ir tebesvajoja ne apie milijoną, ne, pinigai jam nerūpi ne tiek, kiek jo sveikata, jo fiziniai gebėjimai, tad jis ir svajoja apie tai, kaip jis pakils iš invalido vežimėlio ir galės eiti, bėgti, šokti... Paradoksas, tačiau ne visiems tas laimėtas milijonas suteiks tiek pat džiaugsmo, daugeliu atveju tai bus tik panacėja, kuri sukurs iliuziją, kad problemos, iki tol vyravusios žmogaus gyvenime (o kas jų neturi?), staiga ims ir išsispręs: sugrįš buvusi žmona (mergina, vyras), santykiai su vaikais pasidarys idealūs, gyvenimas taps nerūpestingas ir idealus ir t.t. Deja, stebuklų nebūna.

Na ir kas, kad laimėti pinigai mums suteiks laikiną džiaugsmą, na ir kas, kad jie padarys kur kas geresnį mūsų materialų pasaulį, na ir kas... reikėtų paklausti savęs, ar iš tikrųjų tie pinigai yra tas tikslas, tas toks svarbus gyvenimo variklis, kuris besąlygiškai padarys mus laimingus? Ar tikrai tas laimėtas milijonas yra kelias į laimingą gyvenimą su laiminga pabaiga? Vargu.


Kategorija: Darbas su savimi | Peržiūrų: 669 | Sukūrė : markis | Įvertinimas: 0.0/0
Viso komentarų: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]