Pagrindinis » 2011 » Balandis » 21 » Koks yra sėkmingas žmogus?
11:46
Koks yra sėkmingas žmogus?

Šis klausimas mane jau seniai domino, tačiau vieningos nuomonės ir vieno vienintelio atsakymo iki šiol nepavyko rasti.

Kiekvienam žmogui sėkmė ar sėkmingas žmogus yra suprantamas vis savaip. Vienas kalba apie pinigus, kitus apie jausmus, o trečias – apie gerą sveikatą, o ketvirtam, visų svarbiausia, kad jis būtų žinomas, pripažintas visuomenėje žmogus... ar galime vertinti sėkmingą žmogų, pagal vieną kriterijų? Ko gero, kad ne. Gal būt, tas turtingas, išvaizdus žmogus, turintis didelius, gražius namus, serga nepagydoma liga ir kenčia labai baisius ir didelius fizinius skausmus, o gal būt jo vaikai, dar nesulaukę pilnametystės, įniko į narkotikus, o gal būt?.. ar tikrai mes viską žinome?

Iš tiesų, dažniausiai žmogus, kurį mes įvardijame kaip sėkmingu, yra egzistuojanti ir mums žinoma (pažįstama) asmenybė, tačiau labai dažnai apie tą žmogų mes žinome labai mažai arba beveik nieko – tik tą patį, vienintelį faktą, kuris mus žavi, - labai geru pavyzdžiu galime įvardinti V. Juozapaitį, tai gerai žinoma asmenybė ne tik  Lietuvos muzikinėje padangėje, tačiau ir turintis nuosavą verslą, pripažinimą... tai vienas geriausių sėkmingo žmogaus pavyzdžių, bet ar mes esame tikri, kad šis žmogus yra sėkmingas absoliučiai visose gyvenimo srityse? Sunku atsakyti, nes mūsų ši informacija tiesiog nepasiekia, mes žinome tik tai, kas mums yra sakoma, kas yra rodoma, kitaip sakant, koks yra kuriamas individualus kiekvieno žmogaus įvaizdis arba kokį įvaizdį jis kuria pats apie save.

Absoliučios sėkmės, kaip ir absoliučios nelaimės tiesiog neegzistuoja, todėl esu įsitikinęs, kad absoliučiai sėkmingų žmonių tiesiog nėra. Tai, ką mes įvardijame kaip sėkmę, priklauso nuo to, kaip mes suprantame tą konkrečią sėkmę, nes daugelis iš mūsų mąstome labai stereotipiškai: pinigai, gera mašina, graži žmona, prestižinis, nors mažai apmokamas darbas (kodėl gi ne?), gražus būstas ir t.t. – sėkmę kituose žmonėse matome ten, ko tiems, sėkmingiems žmonėms, mes labiausiai pavydime. Tai labai subjektyvu, nes tai kas vienam yra didelė sėkmė, kitam gali atrodyti kaip maža smulkmena, neturinti didesnės reikšmės.  

Kategorija: Darbas su savimi | Peržiūrų: 1610 | Sukūrė : markis | Įvertinimas: 0.0/0
Viso komentarų: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]