Pagrindinis » 2011 » Lapkritis » 1 » Kai privalumai tampa trūkumais, o trūkumai – privalumais
21:44
Kai privalumai tampa trūkumais, o trūkumai – privalumais

Dažniausiai žavimėžmonėmis, kurie turi tas asmenines savybes, kurių neturime mes patys. Tai gali būti energija, iniciatyvumas, optimizmas ir kitos teigiamos savybės. 

Žinoma, mes nesižavėsime neigiamais charakterio bruožais, tačiau ar visada žmogaus charakterio bruožai yra apibūdinami kaip vien tik geri ar vien tik blogi – tik juoda ar tik balta?

Iš tiesų, žmonių yra visokių ir mintys, elgsena jų labai įvairūs. Tenka pripažinti, kad daugelis asmenybių labai stereotipinės ir nuspėjamos, su labai konkrečiomis savybėmis ir labai konkrečiais gebėjimais dirbti tik jiems tinkamą darbą.

Lėtas, melancholiškas ar flegmatiškas vyras – tipinis techninis darbuotojas, puikiai gebantis susitvarkyti su techniniais ar kitais ypatingų bendravimo įgūdžių nereikalaujančiais darbais, toks žmogus visada stokos energijos, iniciatyvos ir ryžto, tačiau puikiai atliks savo pareigas. 

Energingas, daug šnekantis, ypač stiprias komunikacines savybes turintis žmogus bus iš tų, kurie daug šneka, tačiau mažai daro. Tai kompanijos sielos ir aplinkinių mylimos asmenybės, tačiau tokių žmonių produktyvumas, gebėjimas susikaupti ir valios pastangos yra pagrindiniai trūkumai lydintys juos visą gyvenimą.

Energingos, valdingos asmenybės sieks valdžios bet kokia kaina. Didelis produktyvumo, valios pastangų, gebėjimo susikaupti lygis yra tikrieji tokių žmonių privalumai, tačiau trumparegiškumas, agresija, kartais beprasmės ambicijos ir kategoriškas požiūris yra silpnoji tokių žmonių pusė. 

Žinoma, tai tik labai stereotipiniai žmonių charakterio savybių bruožai, tačiau susitikus naują žmogų, pabendravus su juo keletą minučių, galima nesunkiai suprasti, kuriam charakterio tipui galime šį žmogų priskirti, juolab, kad ir to žmogaus užimamos pareigos daug ką apie jį pasakys. Jei susitiksime ne labai kalbų žmogų, stokojantį energijos, ko gero, tai analitinį ar inžinerinį darbą dirbantis žmogus. Jei tai bus itin komunikabili asmenybė, teigti, kad šis žmogus dirba vadybininku, būtų galima drąsiai teigti, tiesa, tai ne visada galioja moterims. Energinga ir valdinga asmenybė užims vadovaujančiojo pareigas tik tuo atveju, jei teigiamos asmeninės savybės (produktyvumas, valia, ryžtas) bus kur kas stipresnės už neigiamas (kategoriškas požiūris, emocionalumas, per ne lyg didelė agresija)...

Kategorija: Darbas su savimi | Peržiūrų: 1096 | Sukūrė : markis | Įvertinimas: 0.0/0
Viso komentarų: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]