Pagrindinis » 2011 » Sausis » 23

Vienu gyvenimo periodu stebėjausi žmonėmis, kurie nevengia konfliktų ir lengvai pasiduoda konfrontacijoms, tikėjau, kad visose gyvenimo situacijose galima rasti kompromisus ir eiti tuo gyvenimo keliu, kuriame vyrauja šypsenos ir tolerancija. Deja, mano tokias mintis išblaškė pats gyvenimas – norint išlikti šiuolaikiniame pasaulyje turi būti ne tik agresyvesnis, protingesnis, gudresnis ir geresnis už likusius individus, tačiau suprasti kokie žmonės tave supa, kitaip viskas, kuo tiki, tikėjai ar siekei virs pelenais. Iš tikrųjų ta kova, kova su žmonėmis, kurie yra aplink, aišku nekalbant apie artimuosius, turi vykti stengiantis išsaugoti autonomiją ir aplinkinių pagarbą, ko gero, tai kiekvieno iš mūsų kasdienybė.

Visada galvojau, kad norint kažką gyvenime pasiekti, reikia būti empatišku ir nepamiršti žmogiškųjų vertybių, tačiau susiduriant su tiesiogine kitų asmenų psichologine prievarta visi geri norai ir tikėjimas, kad žmonės iš prigimties yra geranoriški, virsta farsu.

Man teko išbandyti ne vieną bendravimo strategiją bendraujant su labai skirtingais žmonėmis – iš tiesų, tipažai gal ir labai skirtingi, tačiau tam tikri dėsniai, tam tikri žmonių tipažai išlieka tokiais stereotipiniais, kad vien tik identifikavus tokį tipaža iš pat pradžių reikia suprasti kaip su juo bendrauti, kad santykiai ateityje būtų darnū ... Skaityti toliau »
Prisegta:
Kategorija: Darbas su savimi | Peržiūrų: 920 | Sukūrė: markis | Data: 2011-Sausis-23 | Komentarai (0)