Pagrindinis » 2009 » Spalis » 18

Kontroversiškas teiginys, kad „man nebesvarbu, ką apie mane galvoja kiti žmonės“ dažnai sukelia tam tikrų minčių ir net gi prieštaravimų žmogaus prigimčiai būti visuomenės dalimi, gyventi bendroje aplinkoje ir priklausyti bendruomenei. Paprastai žmonės, kurie deklaruoja, kad jų gyvenimas yra skirtas tik jiems patiems ir aplinka neturi įtakos jų gyvensenai, dažnai net nenori pripažinti, kad tai, kuo jie yra šiandieną yra būtent aplinkinių įtakos padarinys.

Kada žmogus pradeda kalbėti apie tai, kad jam neberūpi ką apie jį galvoja draugai, artimieji? – ko gero, pagrindinė priežastis yra ta, kad tie draugai, pažįstami pradeda nesuprasti ir nepalaikyti konkrečios asmenybės veiksmų ar elgesio, kuris prieštarauja bendroms moralinėms ar kitoms, galbūt ir išankstinėms nuostatoms. Žmogus tarsi atsiriboja nuo išorinio pasaulio nematoma siena gyvendamas pagal skirtingą, nei jį kritikuojančių žmonių pasaulio suvokimą.

Man teko susidurti su ne vienu atveju, kuris pasireiškė atsiribojimu nuo aplinkos ir labai aiškiu pareiškimu, kad „man nėra svarbi aplinkinių žmonių nuomonė, nes aš esu stiprus žmogus“. Kitaip šią frazę būtų galima perfrazuoti taip: „jei manęs nesuprantate, tai reiškia, kad aš ... Skaityti toliau »
Prisegta:
Kategorija: Darbas su savimi | Peržiūrų: 1089 | Sukūrė: markis | Data: 2009-Spalis-18 | Komentarai (0)