Pagrindinis » 2009 » Liepa » 3 » Kaip suprasti, ar patinki?
16:03
Kaip suprasti, ar patinki?

Susitinka du, skirtingų lyčių žmonės. Jie pažįstami visai neseniai, tačiau susitinka pradeda bendrauti, kalbėtis įvairiausiomis temomis. Tačiau kaip žinoti, ar patinki tam kitam žmogui, ar jis tau jaučia simpatiją? Iš tiesų, tai klausimas, kuris daugeliui neduoda ramybės, nes tikro, tiesioginio atsakymo į jį nėra, tačiau tam tikros tendencijos, jos is dėl to pasireiškia. Į ką reiktų atkreipti dėmesį? Panagrinėkime plačiau.

Nori sužinoti ar patinki savo draugams, ar jie tave myli - papasakok jiems anekdotą, ar papasakok kokį nors juokingą nutikimą, įvykį - stebėk jų reakciją; jei jie juoksis, šypsosis, reiškia, kad tu tiems žmonėms patinki, jei žmogus nesupratęs tavo sąmojo bandys patikslinti informaciją ar nesupratęs ką nori pasakyti mestelės repliką - tas žmogus nėra tavo gerbėjas. Tai gana paprastas metodas, kurį galima išbandyti ne tik su priešinga lytimi, bet ir pažįstamų, draugų rate. - kai žmogus patinka, tai ir pats kvailiausias anekdotas sukels šypseną.

Dar vienas sv
arbus faktorius, tai akių kontaktas. Kai jauti trauką merginai ar vaikinui, tu jam stengiesi kuo dažniau žvelgti į akis ir tai darai nuoširdžiai -  ar teko pastebėti įdomų fenomeną, kad kai kai gatvėje eini su draugu ir susitinkate to draugo draugą, jie pasisveikina, pradeda kalbėtis, tačiau tas draugo draugas tavęs tarsi nepastebi arba žvilgčioja tau į akis labai nedrąsiai ir trumpai, nors pats ir stengiesi dalyvauti diskusijoje - kūno kalba rodo, kad žmogus tavęs nepažinodamas, nepasitiki tavimi, nesijaučia artimas. Jei susitinki su priešingos lyties atstovu ir jis vengia žiūrėti tau į akis, ko gero, tai gali būti ženklas, kad tas žmogus tavimi nepasitiki, esi jam nepatrauklus, neįdomus.

Prieštaravimai
išsakytoms mintims. Dar vienas, gana paprastas verbalinis būdas išreikšti savo simpatija/antipatiją. Išsakai žmogui savo nuomonę tam tikru klausimu, tačiau pastebi, kad jis, vietoj to, kad ją palaikytų, jai prieštarauja, ieškodamas priekabų tavo išsireiškimuose. Nejausdami simpatijos žmogui, mes nejučia ir kitaip žiūrime į jo išsakytas mintis, kad ir kokios jos bus racionalios, protingos ar pagrįstos, mes visada rasime prie ko prisikabinti, nes to žmogaus išreikštos mintys,būdas jas išreikšti, prasilenkia su mūsų suvokimu apie konkretų klausimą, tačiau šiuo atveju nesame objektyvus, nes mūsų požiūris, suvokimas apie tą žmogų jau yra susiformavęs ir jis, šiuo atveju nėra teigiamas. Tad bendraujant su mergina/vaikinu, reiktų stebėti, kaip žmogus reaguoja į nuomonę, mintis, kaip replikuoja.

Kai žmogus patinka, nejučia stengiesi prie jo prisiliesti, nori būti arčiau ir neve
ngi fizinio kontakto. Labai nesunku įsitikinti tuo, paprasčiausiai paimant priešingos lyties atstovą už rankos, jei jauti, kad tas žmogus nesipriešina ir mielai leidžia tai tau daryti, tai jau gali suprasti, kad jis tau jaučia simpatiją. Jei nuo prisilietimų žmogus kratosi lyg nuo elektros šoko - iš tiesų, šansai laimėti to žmogaus širdį yra labai menki.

Pats paprasčiausias būdas išsiaiškinti, ką vaikinas ar mergina galvoja apie tave, tiesiog paimti ir paklausti: "Ką tu galvoji apie mane?". Šis klausimas nenuskambės taip tiesmukai kaip frazė: "Ar aš tau patinku kaip vaikinas/mergina?", tačiau reikš beveik tą patį, nes sužinosime labai paprastą ir aiškų atsakymą į taip rūpimą klausimą.

Bet nepamirškime ir pačio svarbiausio dalyko - paklauskime patys savęs, ar mums tas žmogus patinka, ar norime su juo leisti laiką, investuoti savo energiją, ar tik ieškome būdo, kaip "prastumti" laiką. Esminiai klausimai, kuriuos turėtumėme sau kelti yra tokie:
  1. Kaip aš jaučiuosi su tuo, konkrečiu žmogumi?
  2. Ar aš galiu laisvai, nevaržomai bendrauti nesibaimindamas, kad liksiu nesuprastas?
  3. Ar aš norėčiau su tuo žmogumi dar kartą pasimatyti?
  4. Ar aš norėčiau, kad tas žmogus prie manęs prisiliestų?
  5. Ar man priimtinas to žmogaus bendravimo būdas?
  6. Ar jis kalba nuoširdžiai ir rodo pastangas bendravime, stengdamasis prisitaikyti, būti malonus?

Sėkmės!
Kategorija: Vyras ir moteris | Peržiūrų: 10985 | Sukūrė : markis | Įvertinimas: 0.0/0
Viso komentarų: 5
2009-Liepa-03
1. Aurimas [Įvesti]
tik ne per pirma pasimatyma, gal per antra ar trecia tai butu galima taikyti siuos punktus, bet siaip puikus postas!!! :)

2009-Liepa-03
2. Marius (markis) [Įvesti]
Jei po pirmo pasimatymo būna ir antras pasimatymas, tada per pirma pasimatymą nebūna tų blogųjų ženklų. Juk paprastai nesusitikinėjame su mums nepatinkančiu žmogumi.

2009-Liepa-04
3. Andželika [Įvesti]
šiaip viskas taip.
Bet tuo pačiu kartais ir manipuliuojama :)

2009-Liepa-05
4. Marius (markis) [Įvesti]
Jei jau manipuliuojama, reiškia turima kažkokių tai paslėptų tikslų.

2010-Gruodis-06
5. greyta [Įvesti]
as noriu taves aurimeli

Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]