Pagrindinis » 2009 » Gegužis » 28

Jei visada galėtumėme šypsotis, nepykti ir priimti pasaulį tokį, koks jis yra ir nesmer
kti kitokių nei esame patys, ar tada galėtumėme sakyti, kad esame tolerantiški? Galbūt. Tačiau priežastis, kodėl nekenčiame aplinkos labiau nei turėtumėme yra visai kitokia, nei gali atrodyti iš pirmo žvilgsnio.

Kiekvieną dieną skaitau žinias internete, vartau laikraščius, klausau žinias radijo imtuve, žiūriu informacines laidas TV ekrane - tendencijos nekinta. Girdžiu tik tai, kas gali sukrėsti pasaulį, kas nepataisomo, blogo nutiko mūsų valstybėje, ar kaip sprendžiamas eilinis palestiniečių konfliktas dėl pažadėtosios žemės. Nejučia susimąstau, o ką dar būtų galima pranešti per žinias, apie ką rašyti, jei ne apie tai, kas vyksta sukrečiančio - kam būtų įdomu girdėti apie gėrį skleidžiančias organizacijas, apie išgelbėtus vaikus Afrikoje?  Apie tai niekas nekalba, bet tiesiog rėkte rėkia apie tai, kad kiekvieną dieną toje pačioje Afrikoje iš alkio miršta tūkstančiai vaikų... kaip jiems blogai, nejučia pagalvojame ir paglostome savo sotų pilvuką.

Visos žinios, visi konfliktai kyla dėl tam tikrų žmonių nepasitenkinimo konkrečiu veiksniu. Septintam dešimtmetyje buvo pla ... Skaityti toliau »
Prisegta:
Kategorija: Darbas su savimi | Peržiūrų: 770 | Sukūrė: markis | Data: 2009-Gegužis-28 | Komentarai (2)