Pagrindinis » 2009 » Gegužis » 6 » Gyvenimas vardan kitų
22:33
Gyvenimas vardan kitų

Tikriausiai kiekvienas pažįstame žmogų, kuris savo gerumu, nuoširdumu bei noru atiduoti save, bei taip vadinamus "paskutinius marškinius", pavergė aplinkinių širdis. Tokiems žmonėms niekada netrūksta draugų, nes jie kompanijoje yra mėgiami dėl savo paprastumo ir gerumo. Šiuo atveju gerumas pasižymi tuo, kad tokios pražūtingos ydos kaip pavydas, gobšumas, dviveidiškumas, nepagarba kitam žmogui, jiems yra svetimos.

Materija tokiems žmonėms yra niekas, palyginti su dvasiniu penu, kurį jie gauna dalindami save pasauliui už tai nieko nereikalaudami ir neprašydami. Kodėl jie taip elgiasi? - koks motyvas skatina žmones tokiais būti, tokiais tapti?

Teorija apie tai, kad labai dažnai fizinis žmogaus atvaizdas turi ryšį su jo charakteriu, ne kartą yra pasitvirtinusi, tiesiog žmonės, kurie fiziškai yra patrauklesni, skiria mažiau dėmesio savo dvas
iniam kapitalui, ir šiuo atveju iš dailios, figūringos merginos ar dailaus aukšto vaikino, vargu ar susilauksime nuoširdumo, atsidavimo, altruizmo vardan kitų, bent jau tokio, kurį gali duoti ne taip likimo apdovanoti žmonės.

Realizacija savęs ten, kur geriausiai galima save realizuoti, bei liberalus, tolerantiškas požiūris į visokio tipo asmenybes, labai dažnai duoda vaisius, kurie gyvenime praverčia kur kas dažniau nei daili išvaizda ir siauras
požiūris į supantį pasaulį. Juolab, kad ir moralinės vertybės arogancijos nestokojančioms asmenybės tampa tolimos lyg saulė, kuria jie niekada negalės tapti ir skleisti šilumą aplinkiniams žmonėms.

Žmonės, kurių gyvenimas sukasi daugiau aplink kitus, nei aplink save, dažnai neturi savo asmeninio gyvenimo, dažnai gyvena savo susikurtam pasaulyje ir savose iliuzijose, tačiau niekam to nenori pripažinti, savirealizacija  per kitus žmones, investavimas į aplinkinius tiek finansine, tiek dvasine prasme, daro tokias asmenybes išskirtinėmis ir vienintelėmis.

Gera širdis, nuostabus žmogus, visada ranką ištiesiantis draugas... jei tokį žmogų laikote savo draugu, tikiu, kad Jums pasisekė.

Kategorija: Darbas su savimi | Peržiūrų: 1025 | Sukūrė : markis | Įvertinimas: 0.0/0
Viso komentarų: 4
2009-Gegužis-08
1. skaitytojas [Įvesti]
Idomus ir teisingas straipsnis

2009-Gegužis-09
2. Andželika [Įvesti]
Straipsnis įdomus tikrai, tačiau faktas, kad išvaizda atspindi vidų ir kad patrauklesni žmonės mažiau dėmesio skiria savo dvasinės vertybėms, nesu tikra tokia statistika. Negaliu kalbėti, jei jau kažkur tokia statistika pateikta, tačiau mano asmenine galva tai iš dalies tėra stereotipas. Kažkaipiškart permečiau galvoje pažįstamus žmones ir, žinoma, dbr negaliu pateikti statistikos, kuris procentas tų gražių ir ne tokių gražių, koks jų santykis vidinių savybių atžvilgiu. Tačiau va vakar važiuodama autobusu, netyčia pamačiau tokią panelę, tikrai negraži (blush), gal negerai taip sakyti, na bet ji nėrta graži, o dar negražesnė apsidarė nuo to, kai teko pabendrauti.. ir kas įdomiausia tiek su merginomis, tiek su vaikinais, Sakau, negaliu čia pateikti statistikos, nes manau - visokių būna, nepriklausomai nuo išvaizdos. Čia kaip sako, jei mergina su aukštakulniais tai išskirtinai maža pas ją proto (turiu galvoj, kad viskas tėra tam tikras įsivaizdavimas). Dažnai yra taip, kad ir ne tokie gra\ūs žmonės būna pilni pagiežos ir pavydo tiems graž-esniems, kas jų vidaus nepuošia gal.. o dar kai kokius gražėsnius piktu žodžiu palydi, ar dar blogiau veiksmu.. Ir be abejo, tarp gražesnių yra to paties. Žodžiu, aš manau, kad pati išvaizda savaime neatspindi vidaus. Nes jeigu mes taip manome, tai man atrodo, mes iš anksto save bendraudami su kitu žmogumi tam tikra dalimi užprogramuojame (ar net užblokuojame), tuo įsivaizdavimu, kad jo vidus ne toks gražus kaip too, kuris ne toks gražus (fiziškai), ir avirkščiai - ne tokį gražų galime apdovanoti tuo, iš anksto, ko jis neturi. Aš manau kad tik išsivadavę va nuo tokių teiginių, galime į žmogų žiūrėti ne ribose.
Nežinau, kaip čia kiti mano.

2009-Gegužis-10
3. me [Įvesti]
As manau, kad autorius kalba apie bendras tendencijas, o ne apie atskirus atvejus. Kaip suprantu, Andzelika, kalbi apie save ispildancia pranasyste. Taciau cia straipsnis ne visai apie tai. Mano supratimu cia kalbama apie tai kokie procesai visuomeneje vyksta, o ne kaip reiketu bendrauti su vienais ar kitais zmonemis

2009-Gegužis-10
4. Andželika [Įvesti]
Tai aš suprantu, kad kalbama apie tendencijas :) Tačiau visos tendencijos autoriaus yra dažnai pagrindžiamos IR (kalbu ne apibendrintai) asmenine patirtimi, tad apie tendencijas kalbant per konkrečius pavyzdžius. Aš kalbu štai apie šią vietą: "Teorija apie tai, kad labai dažnai fizinis žmogaus atvaizdas turi ryšį su jo charakteriu, ne kartą yra pasitvirtinusi, tiesiog žmonės, kurie fiziškai yra patrauklesni, skiria mažiau dėmesio savo dvasiniam kapitalui, ir šiuo atveju iš dailios, figūringos merginos ar dailaus aukšto vaikino, vargu ar susilauksime nuoširdumo, atsidavimo, altruizmo vardan kitų, bent jau tokio, kurį gali duoti ne taip likimo apdovanoti žmonės." Mano galva - šis teiginys per drąsus ir vienpusiškas. Kita vertus, tada galima apskritai kalbėti apie žmonių "vardan kitų" nykstamumą.. Man atrodo, kad su grožiu ir ne grožiu jungti tokius dalykus yra nelabai netgi korektiška..

Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]