Pagrindinis » 2009 » Balandis » 27 » Kunigo gyvenimas?
21:39
Kunigo gyvenimas?

Vai
kščiojau Vingio parku, džiaugiausi bundančia gamta ir staiga prisiminiau vieną frazę, sakytą man tikybos mokytojo prieš dvylika metų.  Ji buvo ištarta po to, kai su juo įsivėliau į labai įdomią diskusiją apie kunigo pašaukimą ir atsidavimą bažnyčiai. Aš jo klausiau, kodėl jis dirba tokį darbą, vietoj to, kad sukurtų šeimą ir džiaugtųsi tokiu gyvenimu, kurį gyvena daugelis žmonių. Atsakymas, kurį išgirdau mane pribloškė "Man patinka būti vienam, todėl aš pasirinkau tokią profesiją".

Nesitikėjau tokio jo atsakymo, pamenu, kaip nutilau, susimėčiau - mūsų diskusija buvo baigta. Tie žodžiai, kurie vis dar man skamba ausyse ir hipotezė, kurią vis keliu prieš save yra susijusi su tuo, kad kai kuriems žmonėms nebūtina tapti kunigais, kad būtų vieni. Ar yra didelis skirtumas tarp kunigo, kuris prisiekęs Dievui ir paprasčiausio viengungio? - gal tik tame, kad santykiai su priešinga lytimi yra gal kiek kitokie, nors dabartinėje tikėjimo epochoje, kunigai, kurie sukuria šeimas ar turi begales meilužių, jau seniai nieko nebestebina.

Kunigo, kaip ir bet kurio šeimos nesukūrusio žmogaus gyvenimai labai panašūs. Jei vienišas, neturintis antros pusės žmogus, rūpinasi savo artimaisiais ir draugais, tai taip ir kunigas rūpinasi aplinkiniais žmonėmis. Realiai, visi žmonės, nesukūrę šeimos ir sulaukę brandos, gyvena panašų gyvenimą, tik tiek, kad jų veikla šiek tiek skiriasi, tačiau iš esmės, individas, kuris rūpinasi tik pats savimi, bet ne priešingos lyties atstovu, bendrąja prasme yra lygus su bet kuriuo, vienišą gyvenimą gyvenančiu žmogumi.

Kiekvienas pasirenkame savo kelią ir juo bandome eiti, ir iš tikrųjų, ar pats gyven
imo būdas, jis tikrai priklauso nuo to, ko mums iš tikrųjų reikia?

Žiūrėjau vieną televizijos laidą, kurioje kažkokia moteris pasakojo apie savo gyvenimą. Jos žodžiai skambėjo taip: "Aš neįsivaizduoju vakarų,  kuriuos galėčiau leisti viena, man tai - sunkiai suprantamas dalykas..." - kokią išvada padariau? Kad jei žmogus ilgą laiką negali rasti sau tinkamo partnerio, tai reiškia, jam jo ir nereikia. Kad jam patinka leisti vakarus vienatvėje, ir jis tą puikiausiai sugeba, o pasiteisinimas tuo, kad niekaip negali išsirinkti sau artimo žmogaus iš minios, neva rasti tinkamo partnerio, ko gero yra tik gajus mitas.

Kategorija: Vyras ir moteris | Peržiūrų: 961 | Sukūrė : markis | Įvertinimas: 0.0/0
Viso komentarų: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]