Pagrindinis » 2009 » Vasaris » 13 » Tyli kiaulė?
17:59
Tyli kiaulė?

Kokie yra geri santykiai tarp dviejų asmenų? - su kokiu žmogumi lengva bendrauti, koks žmogus yra patrauklus? - ko gero, vieno atsakymo nėra, nes kiekvienas žmogus turi savo vertinimo kriterijus ir asmeninį požiūrį į tai. Pripažinsiu, jog man teko sutikti labai daug ir įvairių žmonių,   tačiau vieno tipo žmonės man paliko didžiausią įspūdį. Ko gero tie, kurių iš tikrųjų nepažinojau... o kaip pažinti žmogų, jei jis dėvi kaukę?

Kiekvienas iš mūsų esame unikalios asmenybės, kurių vidiniuose pasauliuose verda, kunkuliuoja įvairiausios mintys ir išgyvenimai, kurie labai dažnai yra įtakoti praeities. Įsivaizduokime tipinę situaciją: vaikinas susitinka su mergina, bando su ja užmegsti artimesnį ryšį, stengdamasis sužinoti apie ją kuo daugiau, mergina noriai pasakoja apie save, tačiau tik tai, ko klausia vaikinas... ji daugiau laiko tyli, nei kalba... Ar  galime daryti tam tikras išvadas? Ko gero, kad dar anksti. Antras, trečias susitikimas... situacija nesikeičia, mergina mažai šneka, dažniau tyli, tad šiuo atveju vaikinas imasi iniciatyvos ir bendrauja su ja atvirai ir nuoširdžiai, atverdamas kiekvieną savo minčių kampelį, nuoširdžiai tikėdamasis, kad mergina jį supras. Ar tokiu atveju, gali išsivystyti artimas ryšys tarp vaikino ir merginos... galbūt, juk dažnai yra sakoma, kad į atvirumą, nuoširdumą yra atsakoma tuo pačiu, bet ar visada taip būna?

Aplinkiniai žmonės apie mus žino tik tiek, kiek jiems pasakojame apie save. Dažnai žodis, išsprūdęs iš lūpų, išlekia žvirbliu, bet kartais mes net nenujaučiame, kai jis gali sugrįžti jaučiu. Kuo daugiau kalbama, kuo daugiau pasakoma apie save, bet ar sugebėjimas bendrauti, tikintis, kad atvirumas gali rasti kelią į kito žmogaus širdį kartais nėra vien laki iliuzija?

Akivaizdu tai, jog kuo žmogus mažiau kalba, tuo sunkiau suvokti su kokia asmenybe esame susidūrę. Nuoširdumą, atvirumą, gėrį ir šilumą - visus šiuos jausmus galima banaliai padirbti. Kartais niekuo negali tikėti, net gi sava intuicija, kuri paprastai niekada neapgauna. Egzistuoja labai tiksli frazė: "Tyli kiaulė, gilią šaknį knisa..." -  ir jei sutinki žmogų, kuris dažniau klauso, nei pats kalba, reiškia, kad labai daug ką tas žmogus nutyli, - jo vidinis pasaulis yra uždaras nuo aplinkinių, o jei ir kam jis atsiveria, tai tik labai ypatingiems žmonėms, arba taip ir lieka uždaras su savomis problemomis, savo jausmais ir išgyvenimais. Pagrindinė klaida, kurią daro žmones, tai tikėjimas, kad žmogus-tylenis yra paprasta asmenybė. Apie s
ave daug nepasakodamas, dažniau situaciją stebėdamas iš šalies, jis tarsi nesukuria blogos ar geros auros apie save, o tai kas neutralu, žmonės dažniau priima kaip gėrį, nes paprastai blogis spinduliuoja labiau. Iš tikrųjų, tai labai gera strategija vien dėl to, kad intuityviai saugojamas vidinis pasaulis nuo aplinkinių intervencijos, pašaipų. Kuo daugiau parodome savęs, tuo nuogesni atrodome pasauliui, bet ar pasauliui patiks tai, ką jis pamatys? Tai - labai subjektyvus klausimas, nes tam tikras vertybes, supratimą, kiekvienas iš žmonių turi labai skirtingas, tad atsiranda tam tikra rizika būti nesuprastiems.

Ir vis dėl to, žmonės tyleniai yra patys pavojingiausi, nes niekada nežinai ko ir kada iš jų tikėtis. Nekalta šypsena staiga gali virsti piktų žodžių virtine, kito žmogaus jausmų įžeidimu. Tyla gali slėpti daug ką - aroganciją, perdėtą pasitikėjimą savimi... labai dažnai, tokie žmonės neparodo savo tikrojo veido ir užsideda kaukes, bandydami parodyti, kokie jie yra silpni ir pažeidžiami, bet atėjus tam tikram momentui, tos kaukės nusimetamos ir prieš akis pamatome visai kitokį žmogų.

     
Kategorija: Darbas su savimi | Peržiūrų: 756 | Sukūrė : markis | Įvertinimas: 0.0/0
Viso komentarų: 3
2009-Vasaris-13
1. A.M. [Įvesti]
Itariu, cia pacio karti patirtis prabilo :D

2009-Vasaris-14
2. Marius (markis) [Įvesti]
Niekada nerašau apie tai, ko pats nesu patyręs.

2009-Vasaris-14
3. Andželika [Įvesti]
Aš manau, kad absoliučiai kiekvienas žmogus turi kaukes. Aišku, gal tik skiriasi suvokimas pačios kaukės, kaip mes tai suvokiame? Galima kaukę suvokti kaip sąmoningą, bet yra kaukės, kurias dėvime nesąmoningai. Jos skirtos būtent tam, akd apsisaugotume. Juk kiekvienas žmogus tarsi vaidina vaidmenis bet gerąja to žodžio prasme.
Dėl tylinčių žmonių. Hm, na visokių ir tų tylinčių būna. Iš esmės tai taip, jei žmogus tyli, jis nepasiekiamas. Gal taip saugosi, gal. Bet ne visada tai būna puolimas. Strategija. Natūralu, jei žmogaus, tarkim, per daug nepažįsti nesileidi į kalbas per daug. Ir man atrodo, akd bijoti atsibverti nereikia.. nors nzn, tikri žiūrint kam.. o gal ir ne. Argi tai mūsų bėda, kad kažkas žeidžia?

p.s. truputį mane čia kalbino labai, tai nzn ką ir parašiau, ar aiškiai.. nes blaškausi visur


Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]