Pagrindinis » 2008 » Balandis » 19 » Diena po dienos
23:37
Diena po dienos
Diena po dienos, naktis po nakties gyvenimas slenka savo keliu. Čia išaušo rytas, čia jis užges vakaro tamsoje. Viskas aplink keičiasi ir įgauna vis didesnį pagreitį. Ir kiekvienas klausiame savęs, ar taip turi būti? O gal viską palikti ir dingti? - išeiti iš šio pasaulio kartu su rūku, kad būtų aiškesnė gyvenimo paskirtis? Ne!

Išlikti yra svarbiausia, bet paklauskime savęs ar yra svarbu kuo ir vardan ko? Ar tikėti tuo, kas yra, ar mylėti tai, ką turi, o gal geisti to, ko dar nesi atradęs ir niekada neatrasi? O gal vegetuoti, gal tai ir yra tai, ko galima siekti, ko trokšti? – o kas yra vegetacija? Gal tai – tylėti, kai galėtum rėkti, gal tai – šliaužti vietoj to, kad galėtum skraidyti? O gal mylėti save už tai, kad daugiau nėra ką mylėti? Gal jausti neapykantą visiems, o pirmiausia sau, vien dėl to, kad tavo gyvenimas lyg didelė mėšlo krūva? O gal gyventi su mintimi, kad vien apie tave sukasi pasaulis, ir kad ne tu esi kaltas dėl savo nesėkmių, o kiti, likimas? O gal tyliai kas vakarą sėdėti prie televizoriaus ekrano ir pasyviai stebėti nuostabų kitų žmonių gyvenimą neleidžiant sau svajoti apie slaptus norus, kuriuos dabar išdrįsti išvysti jau tik sapnuose?

Ir vis dėl to, vardan ko viskas? – niekaip negaliu rasti atsakymo. Mintys, jos kartais tokios tuščios, padrikos, kartais pilnos neapykantos, kartais meilės, o kartais vien egzistencijos idėja veda į priekį, į tą tolį, kuriame matai naujus namus, naujus žmones, naują gyvenimą, tokį, apie kurį svajojai, kurio troškai ir vardan ko iki šiol egzistavai. O gal visa tai tik iliuzija, kurią matai kasnakt užmerkęs akis ir pabundi vidurį nakties vos atgaudamas kvapą, ir pravirksti vien dėl to, kad tai buvo tik sapnas, tavo slapta niekada neišsipildysianti svajonė, tavo gyvenimo tikslas, tavo viltis ir tavo tikrojo gyvenimo iliuzija, kuri su metais vis tolsta tolyn nusinešdama tikėjimą, kurį vis bandai palaikyti dirbtinai kurstydamas užgęstančią ugnelę.

2008 04 19

Kategorija: Penas sielai | Peržiūrų: 700 | Sukūrė : markis | Įvertinimas: 0.0/0
Viso komentarų: 0
Only registered users can add comments.
[ Registration | Login ]